Naminiai spelta miltų makaronai Trofie su pesto padažu | Malsena Naminiai spelta miltų makaronai Trofie su pesto padažu | Malsena
LT
EN

Receptai

Naminiai spelta miltų makaronai Trofie su pesto padažu

Virtuvės šefas Federico Meschino „Malsenos“ Kepimo akademijai paruošė ypatingą naminių Trofie makaronų su pesto padažu receptą. Bene viską, ko prireiks šio patiekalo gamybai, rasite savo šaldytuve! Nustebinkite savo šeimą ir draugus naminiasi spelta miltų makaronais su pesto padažu.

Trofie makaronams reikės
  • 400 g „Malsena“ šviesių „Spelta“ kvietinių miltų,
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 180 g šilto vandens.
Pesto padažui reikės
  • pusės česnako,
  • 20 g kedro riešutų,
  • žiupsnelio druskos,
  • 75 g baziliko lapelių,
  • 10 g pekorino sūrio,
  • 40 g parmidžano sūrio,
  • 65 ml alyvuogių aliejaus.

Paruošimas

Italijos virtuvė – viena ryškiausių visame pasaulyje. Ne veltui čia gimė daugiau nei 400 skirtingų makaronų formų! Šiaurės Italijoje, Ligurijoje, sumanyti Trofie makaronai žavi ne tik savo forma, bet ir skoniu bei paruošimo būdu.

Visų pirma, „trofie“ kilo iš žodžio „strufuggia“, kas reiškia „trinti“, o tai – puikiai atspindi ir pats šių makaronų gamybos procesas.

  1. Į didesnį dubenį suberkite miltus, įmaišykite valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir žiupsnelį druskos. Palengva įpilkite šilto vandens ir rankomis minkykite tešlą tol, kol ji taps vientisa. Palikite pastovėti apie 30 min., o tada rankomis formuokite makaronus. Pirmiausia, nedidelį tešlos gabalėlį paimkite į ranką ir suvyniokite delnu. Paskutiniu judesiu, uždėkite delną ant tešlos „virvelės“ ir judinkite ranką įstrižai atgal. Taip makaronams suteiksite klasikinę trofie formą.
  2. Paruoškite pesto padažą. Į mažesnį dubenėlį įdėkite česnaką, įberkite kedro riešutus, pagardinkite žiupsneliu druskos ir viską susmulkinkite trintuvu. Į sutrintą masę įdėkite baziliko lapus, įpilkite 65 ml alyvuogių aliejaus ir vėl susmulkinkite. Įberkite sūrį ir dar kartą visą masę sutrinkite.
  3. Didesnės talpos puode užvirinkite vandenį, pasūdykite. Įberkite suformuotus makaronus ir virkite apie 3–4 minutes. Išvirusius makaronus nukoškite, suberkite į didelę keptuvę gilesniu dugnu ir sumaišykite su pagamintu pesto padažu.
  4. Makaronus rekomenduojama patiekti ne tik su pesto padažu, bet ir su keletu baziliko lapelių.

Federico Meschino naminių Trofie makaronų recepto video

Naminiai spelta miltų makaronai Trofie su pesto padažu

Susiję produktai:

Komentarai