Paruoškite picos tešlą, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais. Dėmesio – prieš kildindami tešlą susukite ją į ritinį!
Leiskite pakilti bent 30 minučių, kol masė padvigubės, ir padalinkite į 2-3 cm storio riekeles.
Paimkite riekelę ir šiek tiek suplokite ją delnais bei lengvai pakočiokite. Jūsų tikslas tik šiek tiek tolygiau paskirstyti tešlą, kad paplotėlis nesigautų nei per storas, nei per plonas! Pirmu atveju – suformuoti rutuliukai gali sunkiai kepti, antru – išbėgs įdaras.
Ant paplotėlio užtepkite pomidorų padažo, uždėkite plonai supjaustyto saliamio ir fermentinio sūrio. Suimkite už kraštų ir susukite į rutuliuką – vadinamą picos bombą! Nepalikite plyšelių, pro kuriuos galėtų prasisunkti skystis.
Suformuotus rutuliukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, sutvirtinta puse žemyn, ir leiskite pakilti bent pusvalandį.
Sumaišykite tirpintą sviestą, pertrintą česnaką, druską ir pipirus bei prieskonines žoleles. Šiuo mišiniu patepkite picų bombų viršų. Apibarstykite smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu ir žolelėmis.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
Leiskite atvėsti ir patiekite su mėgstamu picos padažu.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku