5 kambario temperatūros didesnių kiaušinių baltymų
120g kambario temperatūros grietinės
2 šaukšteliai vanilės esencijos
1 šaukštelis migdolų esencijos
240ml kambario temperatūros pieno
Kremui
115 g kambario temperatūros sviesto
224 g kreminio sūrio „Philadelphia“
360 g cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės esencijos
Papuošimui
įv. šviežių uogų
Paruošimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Lengvai patepkite sviestu apvalią 22 cm skersmens kepimo formą.
Ruošiame pyrago pagrindą: maisto trintuve sumalkite pistacijas. Turėtų išeiti maždaug dvi stiklinės pistacijų miltų.
Vieną su puse stiklinės pistacijų miltų sumaišykite su kvietiniais miltais, kepimo milteliais ir soda bei druska.
Išplakite sviestą su cukrumi iki kreminės masės. Įmuškite ir išplakite kiaušinių baltymus iki tolygios masės. Įmaišykite grietinę, vaniles ir migdolų esencijas. Įmaišykite sausuosius ingredientus, tuomet supilkite pieną ir lengvai išplakite iki vientisos masės.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30-40 min. Leiskite atvėsti, tuomet padalinkite į tris padus.
Kremui: suplakite kreminį sūri ir sviestą. Įmaišykite vanilės esenciją ir pamažu berkite cukraus pudrą, iki išgausite norimą konsistenciją.
Surinkite tortą: paimkite pirmąjį padą ir aptepkite jį kremu, tą patį pakartokite ir su antruoju bei trečiuoju padais. Naudodamiesi neaštriu peiliu tolygiai paskirstykite kremą ant torto viršaus ir šonų. Papuoškite uogomis. Leiskite tortui atvėsti šaldytuve apie 30 minučių prieš patiekiant.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku