Šokoladinė grikių ir avižinių dribsnių granola – kuo dar geriau palepinti šokoladą dievinantį smaližių? Gaminame iš visų grūdo dalių avižinių ir grikių dribsnių, gardiname šokoladu ir kokosu.
Sumaišykite avižinius ir grikių dribsnius bei kokoso drožles, chia sėklas, suberkite kokosų cukrų. Stambesniais gabaliukais susmulkinkite riešutus, įmaišykite į bendrą masę.
Nedidelėje keptuvėje, kaitindami ant mažos ugnies, ištirpinkite kokosų aliejų. Įdėkite medaus/klevų sirupo, suberkite vanilinį cukrų, druską ir kakavos miltelius. Viską gerai išmaišykite.
Suberkite sausus ingredientus į šlapius. Išmaišykite.
Gautą masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Masę šiek tiek spustelkite iš viršaus, kad pasiplotų ir būtų kietesnė.
Kepkite 15-20 min. Išimkite iš orkaitės ir perverskite granolą į kitą pusę (verčiant granola sutrupės į gabalus – nunerimaukite). Kepkite dar 10 min, pamaišydami kas 3-4 min., kol granola lengvai apskrus. Dėl tamsios granolos spalvos gali būti sunku nustatyti iškepusi ji ar ne. Vadovaukitės uosle! Ji neleis granola perkepti.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku