Šokoladiniai suflė blyneliai | Malsena Šokoladiniai suflė blyneliai | Malsena
LT
EN

Receptai

Šokoladiniai suflė blyneliai
Blynų tešlai reikės:
  • 200 g „Malsenos“ „Ekstra“ miltų
  • 50 g kakavos
  • 3 šaukštų cukraus pudros
  • Šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio druskos
  • 262 ml pieno
  • 4 šaukštų nesūdyto sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
  • ½ šaukštelio vanilės esencijos
  • 1 kiaušinio trynio ir 3 kiaušinio baltymų
  • ¼ šaukštelio citrinos sulčių

SVARBU: reikalingi papildomi kepimo reikmenys – apvalūs kepimo žiedai.

Kremui reikės:
  • 100 g maskarponės sūrio
  • 1 v. š. cukraus pudros
  • Šlakelio vanilės esencijos
  • Šlakelio pieno

Paruošimas

  1. Didesniame inde sumaišykite miltus, kakavą, cukraus pudrą, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame inde sumaišykite pieną, sviestą, vanilės esenciją ir kiaušinio trynį iki vientisos masės.
  3. Trečiame inde iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su citrinos sultimis.
  4. Į miltus supilkite indo su pienu ingredientus ir trečdalį išplaktų kiaušinių baltymų. Likusią baltymų dalį įmaišykite itin atsargiai ir švelniai, kad tešla nesusmegtų.
  5. Lengvai padenkite riebalais kepimo žiedų vidų. Rekomenduojama naudoti purškiamą kepimo aliejų.
  6. Kremo ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
  7. Įkaitinkite keptuvę (geriausia nelimpančiu kepimo paviršiumi) ir patepkite riebalais. Rekomenduojame naudoti purškiamą kepimo aliejų. Sudėkite kepimo žiedus į keptuvę ir tešla užpildykite pusę kiekvienos formelės tūrio. Apdenkite dangčiu ir kepkite iki tešla pakils, o blynelių apačia apskrus (maždaug 5 minutes). Atsargiai apverskite blynelius, naudodamiesi mentele. Apdenkite ir kepkite iki gražiai apskrus antroji blynelio pusė.
  8. Iškeptus blynelius perkelkite į lėkštę ir tik tuomet nuimkite kepimo žiedą.
  9. Patiekite su maskarponės kremu, barstykite kakava.

Susiję produktai:

Komentarai