Spelta blyneliai su gaiviomis kriaušėmis | Malsena Spelta blyneliai su gaiviomis kriaušėmis | Malsena
LT
EN

Receptai

Spelta blyneliai su gaiviomis kriaušėmis

Lengvi speltų blyneliai su gaiviomis kriaušėmis, kuriuos rekomenduojame patiekti su ledais ir šviežia uogine.

Jums reikės:

135 g Malsenos šviesių speltų kviečių miltų

100 ml pieno

1 kriaušės (apie 160 g)

1 kiaušinio (vidutinio dydžio)

10 g cukraus (arba daugiau – pagal skonį)

pusė šaukštelio kepimo miltelių

 

Kad blyneliai turėtų dar ryškesnį skonį, siūlome įdėti džiovintų arba šviežių uogų. Mes gardinome džiovintais serbentais.

Paruošimas

  1. Kriaušę supjaustykite į keturias dalis ir sutrinkite trintuvu. Jei dėsite uogų, suberkite jas kartu.
  2. Kitame inde išplakite kiaušinį su cukrumi ir kepimo milteliais, įmaišykite sutrintus ingredientus.
  3. Galiausiai supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Leiskite tešlai pastovėti 10-15 min.
  5. Kepkite riebalais pateptoje keptuvėje, kol blyneliai gražiai apskrus.
  6. Patiekite su ledais ir šviežiomis uogomis, apibarstę cukraus pudra.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai