Tortas "Medutis" | Malsena Tortas "Medutis" | Malsena
LT
EN

Receptai

Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“ – tradicinis lietuviškas skanėstas, kurio pagrindą sudaro kvietiniai miltai, suteikiantys biskvitui tinkamą tekstūrą. Karamelizuotas medus suteikia ypatingą skonį, o grietinės ir kreminio sūrio kremas – gaivų lengvumą. Tai desertas, kurio receptas perduodamas iš kartos į kartą, o skonis primena namų jaukumą. Gardus, minkštas ir aromatingas – tikra lietuviškos konditerijos klasika!

Biskvitui Jums reikės:

 

  • 200 g rudojo cukraus;
  • 200 g medaus;
  • 200 g sviesto;
  • 3 kiaušinių;
  • 400 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena Ekstra“;
  • 4 g maistinės sodos;
  • 10 g kepimo miltelių.

 

Kremui Jums reikės:

 

  • 500 g 30 % riebumo grietinės;
  • 150 g cukraus pudros;
  • 250 g kreminio sūrio;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • Tarkuotos citrinos žievelės (pagal skonį).

 

Paruošimas

  1. Į puodą sudėkite sviestą, medų ir suberkite rudąjį cukrų. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Tuomet suberkite sodą, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami masę.
  2. Galiausiai suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite iki vientisos tešlos. Gautą masę padalykite į dvi kepimo formas ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min.
  3. Iškeptus biskvitus visiškai atvėsinkite, tuomet kiekvieną jų padalykite į 4 dalis – iš viso turėsite 8 lakštus. Vieną lakštą palikite trupiniams torto papuošimui.
  4. Į dubenį supilkite grietinę, suberkite cukraus pudrą ir įpilkite citrinos sultis. Plakite, kol masė taps standi. Tuomet įmaišykite kreminį sūrį ir pagal skonį įtarkuokite citrinos žievelę. Viską išplakite, kol kremas taps purus ir vientisas.
  5. Sutepkite biskvitus kremu, suformuokite tortą ir palikite šaldytuve bent 12 val. Prieš patiekiant papuoškite pagal savo skonį.
Malsena_Medutis_02_feed_2160x2700_12.1 Malsena Tortas Medutis

Susiję produktai:

Komentarai