Trijų Karalių pyragas | Malsena Trijų Karalių pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Trijų Karalių pyragas

Trijų karalių šventė daugeliui reiškia kalėdinės eglutės nupuošimą ir šventinio sezono pabaigą. Rekomenduojame paminėti šią šventę kepant Trijų karalių pyragą! 👑🍰

Trijų karalių pyragas itin šventiškas ir ypatingo riešutinio skonio.

Trapiai kapotai tešlai Jums reikės
  • 250 g sviesto;
  • 30g  cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 315 g Malsena aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Karališki“;
  • 4g kepimo miltelių;
  • 3g druskos;
  • 75 ml šalto vandens.
Migdolų-pistacijų įdarui Jums reikės
  • 200 g sviesto;
  • 200 g cukraus pudros;
  • 80 g pistacijų pastos;
  • 3 kiaušinių;
  • 2 kiaušinio trynio kiaušinių;
  • 200  g migdolų miltų;
  • 80g Malsena aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Karališki“;
Aviečių džemui Jums reikės
  • 70 g aviečių tyrės
  • 50 g šaldytų aviečių
  • 2 g pektino
  • 70 g cukraus
  • ¼ citrinos sulčių

Paruošimas

Tešlos gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų.
  2. Įdėkite šalto sviesto kubelius į miltus. Peiliu arba tešlos kapokle kapokite sviestą tiesiai dubenyje, kol susidarys smulkūs gumuliukai (apie 3–5 mm dydžio).
  3. Pamažu pilkite šaltą vandenį ir maišykite mentele. Kai tešla pradės jungtis, sustokite.
  4. Jei tešla dar trupa, įpilkite papildomą šaukštą vandens.
  5. Nepersistenkite minkydami – tešla turi išlikti švelni, su matomais sviesto gabalėliais.
  6. Suformuokite tešlos kamuolį, padalykite jį į du vienodus rutulius ir kiekvieną apvyniokite maistine plėvele.
  7. Tešlą šaldykite šaldytuve bent 30 minučių (geriausia – per naktį).

Įdaro gaminimo eiga:

  1. Virtuviniu mikseriu išsukite sviestą su cukraus pudra iki vientisos masės.
  2. Įmaišykite pistacijų pastą ir gerai išplakite.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir kiaušinių trynius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami.
  4. Supilkite migdolų miltus ir kvietinius miltus, švelniai išmaišykite mentele.
  5. Įdarą sudėkite į konditerinį maišelį ir padėkite į šalį.

Įdaro gaminimo eiga:

  1. Virtuviniu mikseriu išsukite sviestą su cukraus pudra iki vientisos masės.
  2. Įmaišykite pistacijų pastą ir gerai išplakite.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir kiaušinių trynius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami.
  4. Supilkite migdolų miltus ir kvietinius miltus, švelniai išmaišykite mentele.
  5. Įdarą sudėkite į konditerinį maišelį ir padėkite į šalį.

Pyrago surinkimas:

  1. Iš šaltos tešlos iškočiokite 4 mm storio lakštą.
  2. Išspauskite du apskritimus: vieną 24 cm, kitą 22 cm skersmens.
  3. Mažesnį apskritimą padėkite ant kepimo popieriaus.
  4. Ant jo išspauskite franžipaną žiedais, palikdami 2 cm tuščius kraštus.
  5. Kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu ir uždenkite didesniu tešlos apskritimu.
  6. Atsargiai užspauskite kraštelius, kad įdaras neištekėtų.
  7. Apverskite pyragą (apatinė dalis tampa viršumi). Kraštelius galite dekoruoti pynute arba suformuoti dantelius.
  8. Visą pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu ir šaldykite 30 minučių.
  9. Išėmę iš šaldytuvo, dar kartą aptepkite kiaušinio plakiniu.
  10. Pyrago centre pažymėkite tašką mediniu smeigtuku ir aštriu peiliu įrėžkite negilias linijas (saulės spindulių raštą).

Kepimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C.
  2. Pyragą kepkite 35–40 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
  3. Iškepus leiskite pyragui atvėsti – įdaras taps tvirtesnis.

Skanaus!

Trijų karalių pyragas trijų karalių pyragas

Susiję produktai:

Komentarai