Užkepta košė Užkepta košė
LT
EN

Receptai

Užkepta avižų košė-duonelė su bananais ir karijomis

Pagal išvaizdą tai užkepta košė, tačiau ingredientų visuma ir galutinis produktas labiausiai primena avižų-bananų duoną.

Ji pakankamai tvirta, kad galėtum raikyti, o riekeles gali apskrudinti orkaitėje ir valgyti apteptas riešutų kremais, su dosniu sluoksniu šviežio banano ar šviežiomis uogomis (arba namine uogiene) ant viršaus.

Išbandykite maisto tinklaraščio Kitchen Julie autorės avižinį receptą.

Jums reikės
  • 2 stiklinės Malsena viso grūdo avižinių dribsnių;
  • 2 prinokusių bananų;
  • 2 šaukštų ištirpinto sviesto;
  • druskos;
  • cinamono;
  • kelių šaukštų augalinio avižų gėrimo;
  • karijų riešutų;
  • sviesto formai ištepti;
  • Bananų ir karijų papuošimui.

Paruošimas

  1. 1 stiklinę viso grūdo avižinių dribsnių užpilti verdančiu vandeniu. Palaikyti 15 min. ir nukošti.
  2. 1 stiklinę dribsnių sumalti blenderiu.
  3. Sutrinti 2 prinokusius bananus.
  4. Išplakti 3 kiaušinius ir sumaišyti su bananų mase.
  5. Įmaišyti 2 šaukštus išlydyto sviesto, dosnų žiupsnį druskos, 1 šaukštelį cinamono.
  6. Sumaišyti su brinkintomis bei maltomis avižomis.
  7. Įmaišyti kelis šaukštus avižų pieno bei didelę saują smulkintų karijų riešutų.
  8. Įpilti į storu sviesto sluoksniu išteptą kepimo indą. Paviršių apdėlioti karijomis ir bananais.
  9. Kepti 170 °C (su vėjeliu) orkaitėje 25-30 min.

Skanaus!

baked_wholegrain_banana_pecan_oatmeal-9 baked_wholegrain_banana_pecan_oatmeal-11
baked_wholegrain_banana_pecan_oatmeal-13 Kepta avižinė košė su bananais ir riešutais Užkepta avižų košė-duonelė su bananais ir karijomis

Susiję produktai:

Komentarai