Veganiškas pyragas su kokosų aliejumi ir abrikosais
Ekologišaks kokosų aliejus „Bionaturalis“ + viso grūdo dalių avižiniai dribsniai „Energija“ = pasakiško skonio gardumynas. Mūsų pyragas su kokosų aliejumi ir abrikosais nustebins net išrankiausius smaližius.
100 g ir 2 v. š. Ekologiško kokosų aliejaus „Bionaturalis“
5 g (1 a. š.) rudojo cukraus
5 g (1 a. š.) druskos
400 g tofų arba įprastos varškės
40 g ir 1 v. š. susmulkintų graikinių riešutų
1/4 a. š. malto cinamono
30 ml klevų sirupo
2 v. š. citrinos sulčių (pūsė citrinos)
Paruošimas
Sumaišykite avižinius dribsnius su dviem šaukštais kokosų aliejaus, cinamonu, šaukštu susmulkintų graikinių riešutų ir cukrumi. Gerai išmaišykite. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 10-15 min., 200 laipsnių temperatūroje. Kepimo metu (kas 5 min.) lengvai pajudinkite skardą. Masė turėtų būti panaši į granolą – traški ir lengvai apskrudusi, o kokosų aliejus susigėręs į dribsnius.
Paruošus avižų masę, sudėkite ją į 20-22 cm skersmens indą. Masę prispauskite prie dugno, naudodamiesi šaukštu. Du šaukštus avižų masės pasilikite pabarstymui.
Maisto trintuve sutrinkite tofu arba įprastą varškę su ketvirtadaliu stiklinės kokosų aliejaus ir tiek pat klevų sirupo, suberkite ketvirtadalį stiklinės graikinių riešutų, taip pat, įdėkite 3 šaukštus citrinos sulčių ir įberkite ketvirtadalį šaukštelio druskos. Trinkite iki tolygios masės.
Sutrintą varškės kremą supilkite į indą ant avižinių dribsnių.
Supjaustykite pasirinktus vaisius plonomis skiltelėmis ir apšlakstykite šaukštu citrinos sulčių (ne taip greitai nuruduos). Skilteles išdėliokite ant varškės kremo, tačiau pyrago centrą palikite tuščią. Jį vėliau apibarstykite avižinės masės trupinukais, uždegdami varškės kremą. Galiausiai, užbarstykite šiek tiek cinamono.
Leiskite sustingti šaldytuve (apie 1 val.). Pyragas gausis itin minkštas, tad patariame jį patiekti supjausčius gabaliukai arba – dar geriau – taurėse.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku