Viso grūdo Spelta ir grikių miltų lietiniai blynai | Malsena Viso grūdo Spelta ir grikių miltų lietiniai blynai | Malsena
LT
EN

Receptai

Viso grūdo Spelta ir grikių miltų lietiniai blynai

Viso grūdo „Spelta“ ir grikių miltų lietiniai blynai – sveikas pasirinkimas šiandienai. O jei blynus pagardinsite smidrų, kiaušinių ir ožkos sūrio deriniu – džiaugsis visi namiškiai.

Blynų tešlai

1/2 st. (60 g) Viso grūdo dalių miltų „Spelta“;

1/4 st. (30 g) VISO GRŪDO grikių miltų;

3/4 st. (150 ml) + 2 v. š. (20 ml) pieno;

2 didelių kiaušinių;

1 v. š. (20 g) patirpusio, nesūdyto sviesto, arba aliejaus;

Žiupsnelio druskos.

Šparagų, kiaušinių ir ožkos sūrio įdarui

Saujeles šparagų stiebų;

Ožkos sūrio;

Pieno;

Kiaušinio;

1-2 česnako skiltelių;

Alyvuogių;

Druskos ir pipirų (pagal skonį).

Paruošimas

Kepame lietinius
  • Paimkite dubenį ir gerai sumaišykite speltų ir grikių miltus. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išplakite arba išsukite elektriniu maišytuvu. Masė turėtų būti tolygi, be gumuliukų.
  • Įkaitinkite vidutinio dydžio keptuvę. Keptuvei įkaitus patepkite keptuvės vidų sviestu arba aliejumi.
  • Blynų tešlą į keptuvę pilkite, naudodamiesi samteliu. Blynas bus iškepęs, kai jo apačia sutvirtės ir pasirodys rusvos dėmelės (maždaug po 1 min kepimo).
  • Vos iškepusius blynus iškart sulankstykite. Atvėsusius lietinius sulenkti bus sunku.
Įdaras
  • Šparagų stiebus pakepinkite alyvuogių aliejuje, pabarstę druska ir pipirais. Kepkite maždaug 10 min, kol suminkštės ir galėsite lengvai įbesti šakutę.
  • Kitoje keptuvėje česnakus lengvai pakepinkite aliejuje, tuomet įmuškite kiaušinius išplaktus su trupučiu pieno ir dar pakepkite.
  • Blynelius sukite taip: pirmiausia, sudėkite iškeptus šparagų daigus, tuomet keptus kiaušinių trupinius ir užbaikite su pjaustyto ožkos sūrio gabaliukais. Blynelius lankstykite užlenkdami dvi puses iš šonų į vidų.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai