„Šiuos lietinius galėčiau valgyti be be perstojo – jie dainuoja ir lekštėje, ir burnoje. Speltų ir avižų miltų lietiniai niekuo nenusileidžia klasikiniams kvietinių miltų lietiniams, sakyčiau, net juos lenkia rupesne tekstūra ir sodresniu skoniu. Puikiai tiks tiek sladiems, tiek sūriems įdarams.“ – Beata
Jums reikės: 400 g mišinio ir 800 ml šalto vandens
Saldus: 500 g varškės ištrinkite su vienu kiaušinio tryniu ir šaukštu cukraus, pagardinkite vanile ar tarkuota apelsino žievele, įmaišykite saują brinkintų razinų. Įdarą susukite į lietinius blynelius ir darkart apkepkite keptuvėje.
Vegetariškas: pakepkite tarkuotą morką, cukiniją ir smulkintą porą keptuvėje, kol suminkštės, pagardinkite druska, žiupsneliu kmynų, patrupinkite fetos sūrio, užberkite smulkintų krapų. Susuktus blynelius galima valgyti iškart arba dar kartą apkepę keptuvėje.
Mėsiškas: keptuvėje ant sviesto apkepkite smulkintus pievagrybius su skiltele česnako, sudėkite smulkintą virtą ar keptą vištieną, berkite žiupsnį druskos, pipirų, kapotų petražolių. Ant lietinio dėkite šaukštelį kreminio sūrio, šio įdaro, sulankstykite mėgstamu būdu ir dar kartą apkepkite keptuvėje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku