Miltinis mišinys Spelta picai | Malsena Miltinis mišinys Spelta picai | Malsena
LT
EN

Produktai

Miltinis mišinys Spelta picai

IŠ VISO GRŪDO SPELTA KVIETINIŲ MILTŲ

Miltai iš vienų seniausių pasaulyje, genetiškai sveikų grūdų, atsparių aplinkos užterštumui, kenkėjams ir net tręšiant neįsisavinančių mineralinių trąšų. Gamybos metu nenusijota nei viena vertinga grūdo dalis, todėl išlieka viskas, kas geriausia grūduose.

MITYBA BESIRŪPINANTIEMS

Be pridėtinio cukraus. Be pridėtinės druskos. Be dirbtinių priedų.

 

Produkto aprašymas

Paruošimas

400 g miltinio mišinio + 210-230 ml šilto vandens + 20 ml aliejaus

  1. Į indą suberti pakelio turinį, maišant įpilti 210-230 ml šilto vandens (30-32ºC) ir 20 ml augalinio aliejaus (rekomenduojamas alyvuogių), jei pageidaujate, įberti druskos pagal skonį.
  2. Gerai išminkyti, susukti tešlos rutulį.
  3. Palikti šiltoje vietoje (apie 32º) kilti apie 1-1.5 valandos (uždengti lininiu rankšluosčiu ar plėvele, kad neapdžiūtų paviršius). Tešla turi padvigubėti.
  4. Iškočioti norimo dydžio picos paplotį ir dėti ant riebalais pateptos kepimo skardos ar kepimo popieriaus.
  5. Kepti iki 200-220˚C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-25 minučių (priklausomai nuo picos storio ir įdaro kiekio).

Patarimai

Kokį aliejų naudoti tešlai? Tešlai naudokite itin kokybišką alyvuogių aliejų.

Kuo tepti picos paplotį? Picos paplotį tepkite alyvuogių aliejumi, šviežiai trintų pomidorų (kuriuose gausu organizmui naudingo antioksidanto likopeno) ar kitų daržovių pasta, pesto, česnakinio kokoso kremo, ar kitu natūraliu padažu. Picos paplotį pagal skonį ir receptą pagardu galite tepti tiek prieš kepimą, tiek jau iškepusį.

Kaip gardinti? Kad pica būtų vertingesnė mitybai, rinkitės natūralius, šviežius, daugiau skaidulinių medžiagų turinčius picos įdaro ingredientus. Šviežias daržoves, salotas, nelydytą mažesnio riebumo sūrį (pavyzdžiui, šviežią mozzarella ar ricotta), varškę, grybūs, paukštieną, jautieną, jūros gėrybes.


Receptai

Pica su salotomis ir sūriu

Iškeptą pagardintą natūralia namine pomidorų pasta picos paplotį, apibarstykite šviežiais gražgarstės bei špinatų lapeliais, per pusę perpjautais vyšniniais pomidorais ir alyvuogėmis, smulkinto avokado gabaliukais, galiausiai mozzarella , ricotta ar kitu mėgstamu sūrių, jei jis riebus, berkite mažiau, tegul daržovės būna įdaro pagrindas, ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ar kitai prieskoniais.

Pica su krevetėmis

Picos paplotį aptepkite pesto padažu, išdėliokite virtas krevetes, negausiai pabarstykite sūriu bei džiovintų prieskoninių žolelių mišiniu ir kepkite pagal instrukcijas. Iškepusios picos paviršių pabarstykite šviežiais mėgstamų salotų lapeliais.


rakto-skylute

Produktas ženklinamas rakto skylute. Simboliu pažymėtuose produktuose yra gerokai mažiau sočiųjų riebalų, cukraus, druskos ir daugiau maistinių skaidulų.

 

Susiję receptai

Receptai

Picos lazdelės (pica kitaip)

Receptai

Picos keksas 🍕

Komentarai