Mišinys Kibinams | Malsena Mišinys Kibinams | Malsena
LT
EN

Produktai

Mišinys Kibinams

UŽKANDIS ĮVAIRIOMS PROGOMS

Kibinų forma itin patogi jais mėgautis tiek kaip pagrindiniu patiekalu, tiek užkandžiui, tiek šventėms ar kelionėms.

TRADICINĖ TRAPI TEŠLA

Iš šio mišinio paruošite kibinams būtiną tradicinę trapią tešlą.

ĮDARŲ ĮVAIROVĖ

Mėgaukitės kaskart vis nauju skoniu, išbandykite mėsos, paukštienos, daržovių, grybų, varškės įdarus.

Produkto aprašymas

Miltinis mišinys kibinams – naminis nostalgiškas skanėstas be jokio vargo!

Paruošimo būdas:

400 g Malsena miltinis mišinys Kibinams

170 g margarinas kepimui (šaltas) arba sviestas (šaltas)

100 ml vanduo (šaltas)

1 vnt kiaušinis (aptepimui)

 

  1. Pakelio turinį supilti į platesnį dubenį. Ant viršaus sudėti šaltą, supjaustytą mažais gabaliukais, margariną. Viską sutrinti delnais į kuo mažesnius trupinėlius. Tuomet supilti šaltą vandenį, šaukštu išmaišyti. Kai vanduo pilnai susigers, rankomis išminkyti tešlą. Tešla gana kieta, gali matytis tešloje nedideli margarino gabaliukai. Susukti tešlą į rutulį, apdengti plėvele ir padėti į šaldytuvą 30-40 min. Per tą laiką pasiruošite įdarą.
  2. Įdarų kibinams idėjos:
    Mėsos įdaras
    400 g kiauliena (sprandinė), arba vištienos kulšelių mėsa be odos, arba jautiena+ aviena.1 vnt didelis svogūnas
    2 valg.š augalinio aliejaus
    druskos pagal skonį
    juodųjų pipirų pagal skonį
    Mėsą supjaustyti mažais gabaliukais. Svogūną supjaustyti kuo smulkiau. Viską sumaišyti, pridėti druskos ir pipirų pagal savo skonį. Supilti aliejų ir viską gerai permaišyti. Įdaras paruoštas.

    Grybų įdaras
    350 g pievagrybių1 vnt didelis svogūnas
    80 g tarkuoto fermentinio sūrio
    druskos pagal skonį
    juodųjų pipirų pagal skonį
    2-3 valg.š aliejaus kepimuiSmulkiai supjaustyti pievagrybius ir svogūnus. Pirmiausiai apkepinti aliejuje svogūnus, tuomet sudėti smulkintus pievagrybius ir troškinti apie 10-20 min ant silpnos kaitros, kol grybai „sukris“. Pagardinti prieskoniais. Įdarą atvėsinti, nukošti likusį skystį ir sumaišyti su tarkuotu fermentiniu sūriu. Įdaras paruoštas.
    Daržovių įdaras
    350-400 g kopūstų
    1vnt morka
    1vnt didelis svogūnas
    1-2 valg.š pomidorų padažo (rūšis pagal skonį)
    druskos, pipirų, krapų pagal skonį
    4 valg.š aliejaus kepimui
    200 ml vandensKopūstą ir svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka. Pirmiausia apkepinti aliejuje svogūnus. Jiems suminkštėjus, suberti kopūstus ir morkas, pagardinti, įpilti vandenį, uždengti dangčiu ir ant vidutinės kaitros troškinti apie 20 min. kol kopūstai suminkštės. Kepimo pabaigoje įmaišyti pomidorų padažą, krapus ir pagardinti pagal skonį. Nukošti skysčio perteklių. Atvėsinti. Įdaras paruoštas.
  3. Kai įdaras pagamintas, išimtą iš šaldytuvo tešlą padalinti į 10 gabalėlių (apie 65-67 g). Susukti į rutuliukus ir iškočioti 2-3 mm storio paplotėlius (apie 12-14 cm skersmens). Į paplotėlio centrą dėti kupiną šaukštą įdaro (apie 50 g), pakelti priešingų pusių kraštelius ir sujungimą stipriai pirštais suspausti, kad kepimo metu neišbėgtų įdaras. Suformuoti kraštelį „pynelę“.
  4. Perkelti kibinus ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Palikti tarp kibinų tarpelius bent 2 cm, nes kepimo metu kibinai plėsis. Paviršių aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. be vėjelio. Vėjelį galima įjungti tik kepimo pabaigoje.

Įspėjimas: Nevalgyti tik išimtų iš orkaitės, nes viduje esantis įdaras bus labai karštas. Skanaus!

P1339679-2 (1)

 

Komentarai