IŠ TŪKSTANTMEČIUS NEPAKITUSIŲ GRŪDŲ
Miltai iš vienų seniausių pasaulyje, genetiškai sveikų grūdų, atsparių aplinkos užterštumui, kenkėjams ir net tręšiant neįsisavinančių mineralinių trąšų.
VISO GRŪDO – VISO GĖRIO
Nenusijota nei viena vertinga grūdo dalis, todėl išlieka viskas, kas geriausia grūduose – miltuose gausu mineralų, vitaminų ir skaidulinių medžiagų.
PRATURTINTA KASDIENYBĖ
Tradicinius miltus pakeitus visų grūdo dalių miltais, kasdienius patiekalus papildysite skaidulinėmis medžiagomis, vitaminais ir mineralais.
Šie miltai pagaminti iš ypatingų spelta kviečių. Speltos – viena seniausių grūdinių kultūrų. Jos buvo žinomos dar akmens amžiuje. Kitaip nei kitų veislių kviečių, speltų grūdai padengti žiedažvyniais, kurie apsaugo juos nuo ligų ir kenkėjų. Speltos neįsisavina mineralinių trąšų, todėl jos beveik neauginamos pramoniniu būdu. Tai genetiškai sveiki grūdai, atsparūs aplinkos užterštumui.
Speltų grūduose yra beveik visos mitybinės medžiagos ir vitaminai, kurių reikia visavertei žmogaus mitybai. Tačiau svarbiausia, kad vitaminai ir kitos maisto medžiagos, kitaip nei paprastuose kviečiuose, kaupiasi ne speltos grūdo apvalkale, bet yra pasiskirstę visuose grūdo sluoksniuose, todėl išlieka po malimo proceso net ir smulkiai sumaltuose miltuose.
Speltų grūduose esančios mitybinės medžiagos puikiai tirpsta, todėl organizmas jas lengvai įsisavina. Galbūt dėl šios priežasties kepiniai iš šių miltų ne tukina, o atvirkščiai – padeda sureguliuoti svorį.
Speltų grūdų glitimo struktūra kitokia nei kitų kviečių. Tyrimais nustatyta, kad speltų glitimas nesukelia alerginės reakcijos pusei tiriamųjų, jautrių kitų veislių kviečių glitimui.
Produktas ženklinamas rakto skylute. Simboliu pažymėtuose produktuose yra gerokai mažiau sočiųjų riebalų, cukraus, druskos ir daugiau maistinių skaidulų.
Laba diena,
Ar Jus savo produktus kur nors parduodate?
Pagarbiai,
Justina Chaleckaite
Sveiki, Justina, tikrai taip. Mūsų produktus tikrai rasite didžiuosiuose prekybos centruose!
O ar spelta nėra genetiškai modifikuota?ĺ
Ne, spelta yra viena seniausių žinomų grūdinių kultūrų. Ji tikrai nėra modifikuota. Daugiau informacijos galite rasti http://www.spelta.eu.