Viso grūdo speltų miltai | Malsena Viso grūdo speltų miltai | Malsena
LT
EN

Produktai

Viso grūdo speltų miltai

IŠ TŪKSTANTMEČIUS NEPAKITUSIŲ GRŪDŲ

Miltai iš vienų seniausių pasaulyje, genetiškai sveikų grūdų, atsparių aplinkos užterštumui, kenkėjams ir net tręšiant neįsisavinančių mineralinių trąšų.

VISO GRŪDO – VISO GĖRIO

Nenusijota nei viena vertinga grūdo dalis, todėl išlieka viskas, kas geriausia grūduose – miltuose gausu mineralų, vitaminų ir skaidulinių medžiagų.

PRATURTINTA KASDIENYBĖ

Tradicinius miltus pakeitus visų grūdo dalių miltais, kasdienius patiekalus papildysite skaidulinėmis medžiagomis, vitaminais ir mineralais.

Produkto aprašymas
Spelta – išskirtinė kviečių rūšis

Šie miltai pagaminti iš ypatingų spelta kviečių. Speltos – viena seniausių grūdinių kultūrų. Jos buvo žinomos dar akmens amžiuje. Kitaip nei kitų veislių kviečių, speltų grūdai padengti žiedažvyniais, kurie apsaugo juos nuo ligų ir kenkėjų. Speltos neįsisavina mineralinių trąšų, todėl jos beveik neauginamos pramoniniu būdu. Tai genetiškai sveiki grūdai, atsparūs aplinkos užterštumui.

Speltų grūduose yra beveik visos mitybinės medžiagos ir vitaminai, kurių reikia visavertei žmogaus mitybai. Tačiau svarbiausia, kad vitaminai ir kitos maisto medžiagos, kitaip nei paprastuose kviečiuose, kaupiasi ne speltos grūdo apvalkale, bet yra pasiskirstę visuose grūdo sluoksniuose, todėl išlieka po malimo proceso net ir smulkiai sumaltuose miltuose.

Natūraliai maistinga

Speltų grūduose esančios mitybinės medžiagos puikiai tirpsta, todėl organizmas jas lengvai įsisavina. Galbūt dėl šios priežasties kepiniai iš šių miltų ne tukina, o atvirkščiai – padeda sureguliuoti svorį.

Ypatinga glitimo struktūra

Speltų grūdų glitimo struktūra kitokia nei kitų kviečių. Tyrimais nustatyta, kad speltų glitimas nesukelia alerginės reakcijos pusei tiriamųjų, jautrių kitų veislių kviečių glitimui.

 

rakto-skylute

Produktas ženklinamas rakto skylute. Simboliu pažymėtuose produktuose yra gerokai mažiau sočiųjų riebalų, cukraus, druskos ir daugiau maistinių skaidulų.

Susiję receptai

Receptai

Liucinos pyragas su slyvomis ir speltų miltais

Receptai

Speltų pyragas su ridikėliais

Receptai

Morkų pyragas su kreminiu pertepimu

Receptai

Avižų ir morkų sausainiai – sveikatai palankus užkandis

Receptai

Viso grūdo keksiukai su bananais ir sėlenomis

Receptai

Viso grūdo Spelta ir grikių miltų lietiniai blynai

Receptai

Visų grūdo dalių miltų kūčiukai

Receptai

ŠVENTINĖ SPELTA MILTŲ IR CINAMONO DUONA

Receptai

TRAPIEJI SPELTA SAUSAINIAI

Receptai

PYRAGAS SU CINAMONU IR VISO GRŪDO MILTAIS

Receptai

AGUONŲ PYRAGAS

Receptai

BALTA DUONA SU RIEŠUTAIS IR RAZINOMIS (SU RAUGU)

Receptai

VISO GRŪDO MILTŲ DUONOS LAZDELĖS SU ALYVUOGĖM

Receptai

SPELTOS DUONA DUONKEPEI

Receptai

SPELTA DUONA SU SĖKLOMIS

Receptai

KVIETINIS RAUGAS

Receptai

Kepiniai su VISO GRŪDO kvietiniais miltais

Komentarai
Justina2019-04-11 17:08 rašė:

Laba diena,

Ar Jus savo produktus kur nors parduodate?

Pagarbiai,
Justina Chaleckaite

Malsena2019-04-12 09:12 rašė:

Sveiki, Justina, tikrai taip. Mūsų produktus tikrai rasite didžiuosiuose prekybos centruose! :)

Eglė2019-11-06 18:06 rašė:

O ar spelta nėra genetiškai modifikuota?ĺ

Malsena2019-11-11 07:56 rašė:

Ne, spelta yra viena seniausių žinomų grūdinių kultūrų. Ji tikrai nėra modifikuota. Daugiau informacijos galite rasti http://www.spelta.eu.