Aštuonių grūdų batonėliai su chia sėklomis | Malsena Aštuonių grūdų batonėliai su chia sėklomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Aštuonių grūdų batonėliai su chia sėklomis

Aštuonių grūdų užkandis su chia sėklomis, graikiniais riešutais ir saldžiosiomis datulėmis! Nereikia kepti! :)

Batonėliams:
  • 1 stiklinės 8 grūdų dribsnių Energija
  • 1 stiklinės graikinių riešutų
  • 1 stiklinės datulių
  • 1 šaukštelio vanilės esencijos
  • 1 šaukštelio jūros druskos
Aviečių ir Chia sėklų džemui:
  • 1 stiklinės aviečių
  • 1 šaukštelio medaus
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio chia sėklų

 

Paruošimas

  1. Džemui skirtus  ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Prieš naudodami leiskite džemui pastovėti apie 15 min., kad sutirštėtų.
  2. Maisto trintuve grūdų dribsnius sutrinkite kartu su graikiniais riešutais. Įlašinkite vanilės esencijos, įberkite druskos. Paleiskite trintuvą lengva eiga ir vieną po kitos sudėkite datules, kol susiformuos vientisa masė. Būtent datulės suteiks plastiškumo ruošiamai masei.
  3. Masę padalinkite į dvi dalis – 1/3 ir 2/3 masės. Didesniąja masės dalimi išklokite kepimo skardą. Švelniai paspauskite, kad susifomuotų lygus paviršius. Tuomet užtepkite džemo ir pabarstykite trupinukais iš likusios masės.
  4. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve apie 1 val. Tuomet formuokite batonėlius .

Skanaus

Susiję produktai:

Komentarai