Avižinių dribsnių keksiukai su bananais ir šokoladu | Malsena Avižinių dribsnių keksiukai su bananais ir šokoladu | Malsena
LT
EN

Receptai

Avižinių dribsnių keksiukai su bananais ir šokoladu
Jums reikės:

250 g avižinių dribsnių;
2 dideli arba 3 mažesni kiaušiniai;
2 bananų;
200 ml pieno;
50 ml kokosų aliejaus;
50 ml klevų sirupo;
80 g šokolado;

2 a. š. vanilės ekstrakto;
1 a. š. kepimo miltelių;
1/2 a. š. malto cinamono;
1/8 a. š. muskato riešutų miltelių.

 

 

Paruošimas

  1. Paruoškite keksiukų kepimo formą, lengvai patepkite arba papurkškite formelių vidų riebalais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Viename dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, cinamoną, muskatą, kepimo miltelius ir druską.
  3. Į kitą dubenį įmuškite 2 arba 3 kiaušinius, juos išplakite su klevų sirupu, sutrintais bananais ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės.
  4. Palengva įplakite pieną ir kokosų aliejų.
  5. Supilkite skystąją masę į sausuosius ingredientus. Viską gerai išmaišykite.
  6. Sutrupinkite šokoladą mažais gabaliukais ir suberkite į masę, viską tolygiai išmaišykite.
  7. Gautą masę šaukštu sukrėskite į kepimo formeles. Tešlos kauburėlius lengvai spustelėkite šaukštu, kad avižiniai dribsniai panirtų į skystį.
  8. Kepkite apie 30 min., iki kol keksiukų viršus lengvai paruduos.
  9. Leiskite atvėsti. Patiekite pagardinę šlakeliu klevų sirupo.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai