Avižinių dribsnių košė su kietuoju sūriu, pievagrybiais ir čiobreliais | Malsena Avižinių dribsnių košė su kietuoju sūriu, pievagrybiais ir čiobreliais | Malsena
LT
EN

Receptai

Avižinių dribsnių košė su kietuoju sūriu, pievagrybiais ir čiobreliais

Viso grūdo avižiniai dribsniai + pievagrybiai + kietasis parmezano sūris = gardžiausia košė ♥

Netikite? Patys paragaukite ir įsitikinsite :)

Jums reikės

2 stiklinės (arba 440 ml) vandens

200 g viso grūdo avižinių dribsnių Energija

1/2 v. d. susmulkinto svogūno

80-100 g parmezano sūrio

8 nedidelių pievagrybių

 

2 skiltelių česnako

2 a. š. alyvuogių aliejaus (gaminimui) ir pagal skonį gardinimui

2-3 prieskoninių čiobrelių šakelių (šviežių arba džiovintų)

Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas

  1. Paėmę vidutinio dydžio virimo puodą užvirinkite vandenį. Suberkite avižinius dribsnius ir sumažinkite ugnį iki lengvo rusenimo, uždenkite puodą dangčiu. Virkite 3-5 minutes, iki košė taps jūsų mėgstamos konsistencijos. Košei išvirus apdenkite puodą dangčiu ir leiskite pastovėti 2-3 minutes.
  2. Supilkite aliejų į keptuvę ir kaitindami ant vidutinės kaitros liepsnos, leiskite įkaisti. Sudėkite susmulkintą svogūną, sutrintas česnako skilteles ir lengvai pakepinkite 3-5 minutes – saugokite, kad neprikeptų! Sudėkite supjaustytus pievagrybius, kalendrą ir krapus ir lengvai pakepinkite 5-7 minutes, kol pievagrybiai įgaus lengvai auksinį atspalvį. Jei kepant skystis greitai išgaruoja, įpilkite 1 a. š. alyvuogių aliejaus kaskart, kai pamatote poreikį.
  3. Dribsniams išvirus nuimkite puodą nuo ugnies ir įtarkuokite kietąjį sūrį. Viską supilkite į keptuvę, kurioje kepėte pievagrybius, ir gerai išmaišykite.
  4. Košę patiekite apšlakstę alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir maltų pipirų pagal skonį. Puoškite šviežiomis žolelėmis: čiobreliais ar mėtų lapeliais.

Susiję produktai:

Komentarai