BALTA DUONA SU RIEŠUTAIS IR RAZINOMIS (SU RAUGU) | Malsena BALTA DUONA SU RIEŠUTAIS IR RAZINOMIS (SU RAUGU) | Malsena
LT
EN

Receptai

BALTA DUONA SU RIEŠUTAIS IR RAZINOMIS (SU RAUGU)
Sudėtis

400 g kvietinių miltų;
250 g vandens;
300 g kvietinio raugo;

10 g druskos;
30 g razinų;
30 g riešutų.

Paruošimas

Į dubenį supilti vandenį, raugą, sumaišyti, po to, sudėti miltus ir druską, viską minkyti apie 7 min. Po minkymo sudėti razinas bei riešutus ir dar minkyti apie 2-3 min. Paruoštą tešlą sudėti į aliejumi išteptą indą, uždengti plėvele ar rankšluostėliu ir laikyti 1 val. Po to, tešlą ištraukti perlakstyti ir laikyti dar 1 val. Suformuoti kepaliuką, įdėti į kildymo krepšelį arba į kepimo formą ir kildyti, kol pakils dvigubai. Kepti 200°C temperatūroje 25-30 min. su garais.

Susiję produktai:

Komentarai
Ina2020-04-13 16:20 rašė:

Visiškai nesigavo… Kvietini rauga dariau pagal šio puslapio aprašyma, ir jis ir gerai augo ir t. T. Ši duona neiškilo ir neiškepe, jai akivaizdžiai pritrūko ir kildinimo laiko ir kepimo laiko. Taip pat pasigedau recepte tikslumo pvz. Kaip kepti ar jau ikaitintam inde ar ne, su dangčiu ar be ir t. T.

Fausta2020-06-18 10:31 rašė:

Sveiki, įtariame, kad jums paprasčiausiai nepavyko pasigaminti raugą, todėl duona neiškilo ir neiškepė. Galimos šios priežastys:
a) raugas buvo per šviežias arba pagamintas per seniau ir nepamaitintas;
b) raugas buvo per rūgštus – esant rūgščiam raugui duona sunkiau kyla;
c) galbūt po minkymo tešlos nepalaikėte 1 val. ir tik tuomet sulankstėte? Šių veiksmų būtina laikytis norint užtikrinti tešlos purumą;
d) ar kepėte duoną įkaitintoje orkaitėje su garais? Garus galimai išgauti papurškus vandens ant orkaitės sienelių ir greitai įdėjus duoną į kepimo stalčių (dangčio naudoti nereikia).