2 bananų: 1 gerai sunokusio (įtrinsiu į košę), kito karamelizavimui
1 v. š. riešutų sviesto
gabalėlio sviesto
klevų sirupo
kelių gabalėlių juodojo šokolado
kokoso kūbelių, drožlių arba dribsnių
žiupsnelio stambios druskos
Paruošimas
Virimui skirtame šiek tiek gilesniame inde įkaitinkite migdolų pieną. Jam užvirus suberkite avižinius dribsnius. Iškart įberkite šaukštelį tamsios kakavos ir išmaišykite.
Paruoškite bananus. Vieną sutrinkite, o kitą – perpjaukite išilgai pusiau karamelizavimui. Trintą bananą įmaišykite į verdančią košę.
Įkaitinkite keptuvę su gabalėliu sviesto. Perpjauta puse žemyn dėkite bananą, į keptuvę įpilkite arbatinį šaukštelį klevų sirupo. Atidžiai stebėkite bananą, kad gražiai paruduotų, bet neperkeptų.
Bananui iškepus ir košei išvirus, serviruokite košę. Į dubenėlį dėkite košę, ant viršaus – karamelizuotą bananą. Košę pagardinkite riešutų sviestu, juodojo šokolado gabalėliais, kokoso drožlėm, kubeliais arba dribsniais, trūkstant saldumo – šlakstykite klevų sirupu. Viską užbaikite pabarstydami stambia druska.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku