30 g atšaldyto sviesto (kad būtų lengva sutarkuoti)
30 g cukraus
Įdaras ir puošyba
200 g braškių
2 šaukštų pieno
cukraus pudra
vanduo
citrinos sultys (pasirinktinai)
Paruošimas
Sumaišykite tešlai skirtus ingredientus ir išsukite iki vientisos masės. Apdenkite ir palikite pastovėti, iki tešlos tūris padvigubės.
Suskirstykite tešlą į 12 dsalių. Iš jų suformuokite 1 cm storio blynus. Palikite pastovėti 30 minučių.
Pasigaminkite trupinius – tiesiog sutrinkite kartu visus trupiniams skirtus ingredientus. Gautą masę suplokite rankomis, susukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldiklyje 20-30 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kiekvieno blynuko centre suformuokite po negilia duobutę (pasinaudokite stiklinės dugnu). Į duobutę sudėkite supjaustytas braškes, o bandelės viršų patepkite pienu ir apibarstykite trupiniais.
Kepkite 15 minučių, iki gražiai apskrus.
Cukraus pudrą sumaišykite su vandeniu, jei norite galite įpilti šiek tiek citrinos sulčių. Išmaišykite iki bėgios masės.
Iškepus leiskite atvėsti ir apliekite cukraus pudros ir vandens glajumi.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku