Belgiško stiliaus vafliai | Malsena Belgiško stiliaus vafliai | Malsena
LT
EN

Receptai

Belgiško stiliaus vafliai

Vafliai traškūs išorėje ir minkšti viduje.

Belgiško stiliaus vafliai užburia savo purumu ir lengvu saldumu. Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui, o deriniai su šviežiomis uogomis, plakta grietinėle ar šokoladu paverčia juos tikra šventės akimirka. Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės autentišku belgišku skoniu namuose!

Jums reikės
  • 260 gramų aukščiausios rūšies miltų „Malsena“;
  • 250 mililitrų pieno;
  • 4 vienetai kiaušinių;
  • 125 gramai  sviesto;
  • 60 g cukraus (saldiems vafliams) arba 15 g (nesaldiems vafliams);
  • 2 g vanilinio cukraus (saldiems vafliams);
  • 5 g kepimo miltelių;
  • 3 g  druskos.

 

Paruošimas

  1. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
  2. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ( saldiems +vaniliniu cukrumi) iki purumo. Supilti pieną, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, ir vėl gerai išmaišyti. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir dar kartą gerai išmaišyti.
  3. Kiaušinio baltymus elektriniu plakikliu išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą palikti pastovėti 10 minučių, kad ji truputį išbrinktų. Tešla turi būti puri ir tiršta.
  4. Kepti gerai įkaitintoje elektrinėje vaflinėje.
Malsena_Vafliai_01_feed_2160x2700_12.19 Vafliai

Susiję produktai:

Komentarai