Braškinis avižinių miltų "Cobbler" | Malsena Braškinis avižinių miltų "Cobbler" | Malsena
LT
EN

Receptai

Braškinis avižinių miltų „Cobbler“

Kepinys, kurio autorystės nepasidalina amerikiečiai ir anglai. Pavadindami „cobbler“ tiesiog pyragu padarytume nedovanotiną kulinarinį nusižengimą. Kodėl? Paragaukite ir patys suprasite. :)

P.S. Rekomenduojame gaminti su šiežiomis uogomis ir vaisiais.

Jums reikės:
  • 1 kiaušinio
  • 50g sviesto, supjaustyto kubeliais
  • ½ šaukštelio kepimo milteli

Paruošimas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  • Nuplautas ir supjaustytas braškes išdėliokite kepimo inde.
  • Išplakite kiaušinį su cukrumi ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Masė turėtų gautis biri ir sušokusi į trupinius. Šią masę paskirstykite ant kepimo inde jau nugulusių braškių. Sviesto kubelius įspauskite maždaug vienodu atstumu vienas nuo kito į ertmes tarp sušokusių trupinių.
  • Kepkite 45-50 min. „Cobbler“ iškepus trupinukai turėtų įgauti gražiai auksinį atspalvį, o uogų sluoksnis prasiskverbti į paviršių ir imti burbuliuoti.
  • Išėmus iš orkaitės leiskite šiek tiek atvėsti. Patiekite dar šiltą su ledais.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai