Cukinijų duona | Malsena Cukinijų duona | Malsena
LT
EN

Receptai

Cukinijų duona

Ar kada bandėte kepti duoną iš cukinijų? Šią gaivią cukinijų ir sezamo duoną labai skanu valgyti vieną, bet ji puikiai tiks ir prie jūsų gaminamų kasdienių patiekalų ar mėgstamų sumuštinių.

Jums reikės:

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Didesniame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Kitame inde išmaišykite cukrų ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę. Įmuškite kaiušinius, supilkite aliejų, pamaišykite. Tuomet sudėkite tarkuotas cukinijas, suberkite miltų mišinį ir susmulkintus graikinius riešutus, viską gerai išmaišykite.
  4. Supilkite tešlą į riebalais pateptą kepimo indą, ant viršaus užberkite sezamo sėklų. Kepkite 35-40 min., kol gražiai apskrus.
  5. Iškepus leiskite pastovėti orkaitėje 5-10 min. Išėmus iš orkaitės leiskite visiškai atvėsti.

Susiję produktai:

Komentarai