Mūsų dalioji Daržovinė duona iš Viso grūdo kvietinių miltų – ne tik pasipuošusi akiai mielomis spalvomis, bet ir stebinanti kvapniojo moliūgo, paprikos ir špinatų skonių kombinacija.
Į maisto trintuvą sudėkite gabalėliais supjaustytą kvapnųjį moliūgą, įberkite ciberžolės prieskonių (suteiks ryškesnę spalvą) ir įpilkite maždaug 50-70 ml vandens bei 60 ml aliejaus – viską gerai sutrinkite iki tyrelės konsistencijos. Tyrelę sudėkite į miltus, sumaišytus su sausomis mielėmis ir druska (po 5 g arba 0.5 a/š). Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje pakilti (apie 1 val.)
Į maisto trintuvą sudėkite špinatus (mes naudojome šaldytus) ir įpilkite maždaug 100 ml vandens bei 60 ml aliejaus – viską gerai sutrinkite iki tyrelės konsistencijos. Tyrelę sudėkite į miltus, sumaišytus su sausomis mielėmis ir druska (po 5 g arba 0.5 a/š). Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje pakilti (apie 1 val.)
Į maisto trintuvą sudėkite nuplautus nuplautą papriką ir įpilkite maždaug 120 ml vandens bei 60 ml aliejaus – viską gerai sutrinkite iki tyrelės konsistencijos. Tyrelę sudėkite į miltus, sumaišytus su sausomis mielėmis ir druska (po 5 g arba 0.5 a/š). Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje pakilti (apie 1 val.)
Iškočiokite skirtingų spalvų tešlas į 3-5 cm storio gyvatėles. Sujunkite gyvatėlių galus vienoje pusėje. Skirtingų spalvų juostas supinkite taip, lyg pintumėte laisvą kasą. Užtvirtinkite kasos galus.
Leiskite pynei pastovėti: apdenkite pynę rankšluosčiu ir leiskite pastovėti šiltoje vietoje 20-30 min. Tuomet, lengvai sudrėkinkite pynės paviršių vandeniu ir paberkite skirtingų sėklų virš kiekvienos iš spalvų.
Išklokite skardą kepimo popieriumi, atsargiai perkelkite ant jos pynę. Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje, 30-35 min. Iškepus leiskite atvėsti skardoje.
Patiekite su įvariomis užtepėlėmis. Skanaus!
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku