DUONOS PIRŠTELIAI | Malsena DUONOS PIRŠTELIAI | Malsena
LT
EN

Receptai

DUONOS PIRŠTELIAI

Paruošimas

Dalį mišinio (0,950 kg) supilti į dubenį, įpilti 600 ml šilto (35-38 ºC) vandens, suberti sausas mieles ir sumaišyti. Sauso mišinio 50g (1 saują) pasilikti tešlos apdorojimui, nes minkoma tešla yra lipni.
Tešlą minkyti iki vienalytės masės rankomis (arba maišyti 5-8 min.su spiraliniu maišytuvu lėčiausiu greičiu). Išminkytą tešlą palikti tame pačiame dubenėlyje, uždengti, įdėti į pašildytą iki 45ºC orkaitę ir laikyti 35-40 min.
Pabarstyti stalą likusiu miltų mišiniu, iškrėsti ant jų pakildintą tešlą, ir dar ją apibarstyti miltais. Iškočioti 1-1,5 cm storio tešlos lakštą, supjaustyti jį vienodo dydžio (~15 cm) juostelėmis arba suteikti kitokią norimą formą. Pusgaminių paviršių galima pabarstyti kmynais, įv. sėklomis arba miltais.
Suformuotus pusgaminius kildyti 50-60 min. šiltai, kol jų tūris padidės. Galima kildiyti orkaitėje, prieš tai sušildžius ją iki 45 ºC temperatūros ir įdėjus į ją dubenį su garuojančiu, prieš tai užvirintu vandeniu.Tuomet kildinama duonelė neapdžius.
Kai duonos pusgaminiai pakyla, atsargiai ištraukti juos iš orkaitės. Įkaitinti orkaitę iki 200ºC temperatūros. Tada vėl atsargiai įdėti pusgaminius į orkaitę ir kepti apie10 min, kol susiformuos lengva plutelė. Tada sumažinti kepimo temperatūrą iki 160 ºC ir kepti dar: pirštelius apie 10 min., o duoną apie 30 min., kol plutelė įgaus gražią rudą spalvą.

Susiję produktai:

Komentarai