Graikiškas apelsinų ir medaus pyragas su pistacijų riešutais | Malsena Graikiškas apelsinų ir medaus pyragas su pistacijų riešutais | Malsena
LT
EN

Receptai

Graikiškas apelsinų ir medaus pyragas su pistacijų riešutais

Graikiškas apelsinų ir medaus pyragas su pistacijų riešutais nukels Jus į smagiausius atostogų prisiminimus! 

Pyragui
  • 5 didesni kiaušiniai
  • 150g graikiško jogurto
  • 160g cukraus
  • 30g (arba 3 šaukštai) maltų migdolų riešutų
  • ½ citrinos (reikės tik nutarkuotos žievelės)
  • ½ apelsino (reikės tik nutarkuotos žievelės)
  • 80g Malsenos aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • 70g „Karališkų“ manų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 70g + 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Saujos kapotų migdolų riešutų (papuošimui)
Medaus ir pistacijų sirupui
  • 1 stiklinė lukštentų pistacijų
  • 1 stiklinė medaus
  • 1 apelsinas (sultims išspausti)
  • 1 citrinos (sultims išspausti)

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruoškite maždaug 23x40cm stačiakampę kepimo skardą, patepkite ją riebalais ir pabarstykite miltais (lengvai pakratykite skardą, kad tolygiai pasidengtų sienelės).
  2. Visus pyragui skirtus ingredientus sumaišykite didesniame inde ir supilkite į kepimo formą.
  3. Kepkite apie 25-30 minučių, kol gražiai apskrus. Ar kepinys iškepęs, patikrinkite su mediniu iešmeliu, kuris ištraukus iš kepinio turėtų likti švarus.
  4. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  5. Pasiruoškite sirupą. Pasiruoškite didesnę keptuvę, suberkite pistacijas ir lengvai paskrudinkite ant vidutinės kaitros ugnies. Pajutę skrundančių pistacijų kvapą, įmaišykite medų. Tuomet supilkite apelsinų ir citrinos sultis. Leiskite užvirti 1-2 minutes arba iki gausite gražią „sirupišką“ masę. Nebandykite skanauti – nusideginsite!
  6. Atsargiai peiliu subadykite pyragą – tai mažytės ertmės sirupui pasklisti. Tolygiai padenkite pyrago paviršiu sirupu. Papuoškite skaldytais migdolais ir pistacijų riešutais.

Susiję produktai:

Komentarai