Aromatingas ir gardus kalėdinis tortas – kerinti šventinio stalo puošmena.
Biskvitui Jums reikės
300 g cukraus;
150 g smulkintų razinų;
240 ml vandens;
170 g sviesto, supjaustyto kubeliais;
1 a. š. (4 g) malto cinamono;
1/2 a. š. (1 g) malto kvapiojo pipiro;
1/4 a. š. (0.7 g) malto gvazdikėlio;
1/4 a. š. (0.7 g) malto muskato riešuto;
4 dideli kiaušiniai, atskirti, kambario temperatūros
250 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena Karališki“;
3 a. š. (12 g) kepimo miltelių;
1/2 a. š. (2 g) druskos;
1/4 a. š. (1 g) sodos;
90 g smulkintų pekano riešutų.
Kremui Jums reikės
1 pakelis (250 g) kreminio sūrio;
60 g sviesto, suminkštinto;
1 a. š. vanilės ekstrakto;
žiupsnelis druskos;
500 g cukraus pudros.
Papuošimui Jums reikės
Smulkintų pekano riešutų, cinamono lazdelių, uogų, rozmarino šakelių ir cukraus pudros.
Paruošimas
Dideliame puode sumaišyti pirmus 8 ingredientus (cukrų, razinas, vandenį, sviestą ir prieskonius). Kaitinkite ant vidutinės-žemos ugnies, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinių trynius. Palaipsniui įmaišykite atvėsusį prieskonių mišinį. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir sodą. Palaipsniui įmaišykite į prieskonių mišinį, kol masė taps vienalytė. Įmaišykite smulkintus pekano riešutus.
Mažame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus, kol susidarys minkštos putos. Atsargiai įmaišykite į tešlą.
Tešlą supilkite į dvi 20-22 cm skersmens kepimo formas, išteptas sviestu ir pabarstytas miltais. Kepkite 160-170°C temperatūroje 35-40 min., kol įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus. Palikite 10 min. atvėsti formose, tuomet išimkite ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
Kremui: dideliame dubenyje plakite kreminį sūrį ir sviestą, kol masė taps puri. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir druską. Palaipsniui plakdami sudėkite cukraus pudrą, kol kremas taps lygus.
Papuoškite pyragą: kremo užtepkite tarp biskvitų, taip pat viršų ir šonus, palikdami šiek tiek atidengtus kraštus. Jei norite, papuoškite pekanais, cinamono lazdelėmis, uogomis, rozmarino šakelėmis ir cukraus pudra.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku