Knygos „Kaip per sviestą“ autorės Vitos Marijos Murėnaitės receptas – viso grūdo kapotų avižų sausainiai.
Jums reikės:
180 g kambario temperatūros sviesto
200 g rudo cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio druskos
150 g kvietinių miltų
2 kiaušinių
2 stiklinių „Malsenos“ viso grūdo kapotų avižų
Papildomi galimi, bet ne būtini ingredientai:
1 šaukštelio cinamono
Saujos smulkintų riešutų arba į mažus gabaliukus supjaustyto šokolado
Paruošimas
Įkaitinkite orkaitę (su vėjelio funkcija) iki 180 °C.
Minkštą sviestą išplakite su cukrumi ir kiaušiniais.
Į gautą masę įberkite miltus, kepimo miltelius, druską, sodą ir maišykite su šaukštu iki, kol nesimatys baltų miltų.
Tada suberkite avižas ir maišykite su rankomis, kol gausis minkšta ir vientisa tešla.
2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir padalinkite tešlą į 24 dalis. Tuomet suformuokite apvalius sausainius ir tvarkingai sudėliokite juos ant kepimo popieriaus paliekant tarpelius.
Kepkite kiekvieną skardą atskirai po 15 minučių (arba kol sausainiai paruduos).
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku