Kapotų avižų sausainiai | Malsena Kapotų avižų sausainiai | Malsena
LT
EN

Receptai

Kapotų avižų sausainiai

Knygos „Kaip per sviestą“ autorės Vitos Marijos Murėnaitės receptas  – viso grūdo kapotų avižų sausainiai.

Jums reikės:
  • 180 g kambario temperatūros sviesto
  • 200 g rudo cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio sodos
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 150 g kvietinių miltų
  • 2 kiaušinių
  • 2 stiklinių „Malsenos“ viso grūdo kapotų avižų

Papildomi galimi, bet ne būtini ingredientai:

  • 1 šaukštelio cinamono
  • Saujos smulkintų riešutų arba į mažus gabaliukus supjaustyto šokolado

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę (su vėjelio funkcija) iki 180 °C.
  2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi ir kiaušiniais.
  3. Į gautą masę įberkite miltus, kepimo miltelius, druską, sodą ir maišykite su šaukštu iki, kol nesimatys baltų miltų.
  4. Tada suberkite avižas ir maišykite su rankomis, kol gausis minkšta ir vientisa tešla.
  5. 2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir padalinkite tešlą į 24 dalis. Tuomet suformuokite apvalius sausainius ir tvarkingai sudėliokite juos ant kepimo popieriaus paliekant tarpelius.
  6. Kepkite kiekvieną skardą atskirai po 15 minučių (arba kol sausainiai paruduos).
  7. Atvėsinkite ir valgykite su pienu arba arbata.

Malsena kapotų avižų sausainiai

 

Susiję produktai:

Komentarai