Karališka mielinė boba | Malsena Karališka mielinė boba | Malsena
LT
EN

Receptai

Karališka mielinė boba

Karališka mielinė boba – legendinė Velykų stalo karalienė, kuriai atsispirti tiesiog neįmanoma. Pasilepinkite šventiniu desertu – Velykų boba, kuri pagaminta iš MALSENA „Karališkų“ kvietinių miltų.

Vekykų stalo pažibą puoškite gėlėmis, dekoratyviomis karūnėlėmis ar kitomis šiltomis pavasariškomis dekoracijomis.

Jums reikės
  • 1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
  • 400 ml pieno;
  • 50 g presuotų mielių;
  • 220 g sviesto;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 kiaušinis plakiniui (pyragui aptepti);
  • 220 g cukraus;
  • 10 g druskos;
  • 20 g vanilinio cukraus.

Paruošimas

  1. Mieles ir 50 g cukraus ištirpinti 200 ml pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės iškils. Po to, supilti likusį pieną ir 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.
  2. Sumaišyti likusį kiekį cukraus su kiaušiniais, išlydyti sviestą ir viską supilti į pakilusią tešlą. Įberti likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išmaišyti maišytuvu. 5 min. maišyti 1 greičiu ir 10 min. – 2 greičiu, kol tešla nebelips prie dubens sienelių. Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, tešla gali būti skystoka, tuomet galima papildomai įberti miltų.
  3. Iš paruoštos tešlos suformuoti norimo dydžio kepaliukus arba vieną didelę bobą, kildyti šiltoje vietoje, kol padidės dvigubai (patikrinti galima atsargiai paspaudus pirštu tešlos paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai pyragas dar kyla, jeigu duobutė liko ilgam, vadinasi tešla reikiamai pakilo.
  4. Aptepti suformuotos bobos paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti 200°C, kol apskrus, tada pamažinti temperatūrą iki 180°C. Kepti 1-1,5 val. priklausomai nuo kepaliukų dydžio, jeigu maži – apie valandą, jeigu vienas didelis – ne mažiau kaip 1,5 val.
  5. Iškeptą mielinę bobą papuošti pasirinktais priedais ar glajais.
Karališka mielinė boba

Susiję produktai:

Komentarai