Šventinė moliūgo ir dviejų sūrių tarta | Malsena Šventinė moliūgo ir dviejų sūrių tarta | Malsena
LT
EN

Receptai

Šventinė moliūgo ir dviejų sūrių tarta

Tartos krepšeliui naudojami tik VISO GRŪDO avižiniai bei grikių miltai, tad šis kepinys puikiai tiks gliuteno vengiantiems žmonėms.

Tešlai reikės:

100 g VISO GRŪDO avižinių miltų;

150 g VISO GRŪDO grikių miltų;

100 g kokosų aliejaus;

2 kiaušinių;

druskos pagal skonį.

Įdarui:

1 kg susmulkinto kubeliais moliūgo arba šaldytos moliūgų tyrės;

6 kiaušinių;

7 datulių (pjaustytų skiltelėmis);

350 ml pieno;

125 g sūrio PHILADELPHIA;

100 g fetos sūrio;

1 skiltelė česnako;

Šviežių bazilikų;

Druskos ir pipirų pagal skonį.

 

 

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Moliūgą apkepinkite aliejuje, įdėkite kepti į orkaitę 30 min.
  3. Sumaišykite tešlai skirtus ingredientus.
  4. Pasiruoškite vidutinio dydžio tartoms skirtą formą. Iš gautos masės rankomis suformuokite krepšelį – tarto pagrindą. Pašaukite kepti į orkaitę 10 min.
  5. Išplakite kiaušinius, PHILADELPHIA sūrį, supilkite pieną, įberkite druskos ir pipirų bei įtrupinkite česnako. Sudėkite baziliką ir sutrupintą gabalėliais fetos sūrį.
  6. Dėkite moliūgo gabaliukus (arba apkepintą tyrę) ant tarto pagrindo, viską užpilkite sūrių mase. Ant viršaus išdėliokite pjaustytas datules ir užtrupinkite likusio fetos sūrio.
  7. Kepkite orkaitėje apie 40-50 min. Tartas bus iškepęs, kuomet sūrių masė sukietės.
  8. Jei norite, užtepkite ant datulių šiek tiek medaus ir įjunkite „grill“ funkciją kelioms minutėms.
  9. Puoškite baziliku.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai