Keksiukai su obuoliais ir cinamonu | Malsena Keksiukai su obuoliais ir cinamonu | Malsena
LT
EN

Receptai

Keksiukai su obuoliais ir cinamonu

Nuo medžių nukritę obuoliai – pats tikriausias aplankiusio vėlyvojo rudens simbolis. Surinkę obuolius, jais gardiname rudeniu kvepiančius bei šilumą dovanojančius keksiukus.

Jums reikės:

225 g VISO GRŪDO kvietinių miltų;

2 a. š. kepimo miltelių;

2 a. š. malto cinamono;

0.5 a. š. kvapniųjų pipirų;

0.5 a. š. valgomosios druskos;

0.5 stiklinės (64 g) pekano riešutų;

3 dideli kiaušiniai;

2/3 stiklinės (160 ml) klevų sirupo;

1/3 stiklinės (80 ml) daržovių, rapsų arba ištirpinto kokosų aliejaus;

0.5 stiklinės obuolių tyrės;

1.5 a. š. vanilės ekstrakto;

2 stiklinių (240 g) pjaustytų ar tarkuotų obuolių.

Paruošimas

  1. Įkaitinti orkaitę iki 220°C. Pasiruoškite maždaug 15 keksiukų formelių.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cinamoną, kvapiuosius pipirus, druską ir pekano riešutus iki kol masė taps vientisa.
  3. Vidutinio dydžio dubenyje gerai išplakite kiaušinius su klevų sirupu, aliejumi, obuolių tyre ir vanile.
  4. Supilkite vidutinio dubens turinį į didįjį dubenį, permaišykite kelis kartus, tuomet sudėkite tarkuotus ar pjaustytus obuolius. Viską gerai išmaišykite.
  5. Šaukštu išdėliokite masę į keksiukų formeles (dėkite tešlą iki pat formelių viršaus).
  6. Dėkite keksiukus į orkaitę ir kepkite 5 min 220°C temperatūroje, tuomet sumažinkite temperatūrą iki 170 °C ir kepkite dar 18 minučių. Ar keksiukai iškepę, patikrinkite įsmeigdami medini pagaliuką – jis turėtų likti sausas.
  7. Išėmę keksiukus būtinai leiskite jiems atvėsti 10 minučių.

Patarimas: laikydami keksiukus šaldytuve, geru skoniu galėsite mėgautis net 5 dienas!

 

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai
Jolanta2016-12-11 16:13 rašė:

Sveiki. Labai skanūs leidiniai. Anūkė prašo ir prašo, kad kepciau. Labai ačiū.

Aurelija | Malsena2016-12-12 10:45 rašė:

Sveiki, Jolanta! Labai džiaugiamės, kad anūkei patiko receptas!