Keksiukai su spanguolėmis ir apelsinais | Malsena Keksiukai su spanguolėmis ir apelsinais | Malsena
LT
EN

Receptai

Keksiukai su spanguolėmis ir apelsinais

Teprasideda gražiausias metų laikas namuose!  Orkaitėje kylantys keksiukai su spanguolėmis ir apelsinais primins Jums artėjančias didžiąsias metų šventes, o šeimos nariai liks patenkinti ir laimingi! 

  • 300 g Malsenos kvietinių miltų „Self-raising“
  • 1 ½ šaukštelio druskos
  • 125 ml aliejaus
  • 250 g cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 125 ml pieno
  • 1 apelsino žievelė (smulkiai tarkuota)
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 60 ml apelsinų sulčių
  • 1 stiklinė šaldytų spanguolių

Paruošimas

  1. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir/arba formeles.
  2. Didesniame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
  3. Kitame inde išplakite kiaušinius su cukrumi, tuomet supilkite ir išmaišykite pieną, aliejų, vanilės esenciją ir apelsinų sultis bei žieveles.
  4. Maišydami palengva supilkite sausus produktus ir šaldytas spanguoles, išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Supilkite tešlą į formeles ir dėkite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 5 minutes, tada sumažinkite temperatūrą iki 185 laipsnių ir kepkite dar 10-15 minučių, iki gražiai apskrus.
  6. Prieš patiekdami leiskite atvėsti. Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai