Keksiukai su uogų kremu | Malsena Keksiukai su uogų kremu | Malsena
LT
EN

Receptai

Keksiukai su uogų kremu

Neįprasti alyvuogių aliejaus keksiukai su uogų kremu papuošti braškėmis, šilauogėmis bei gervuogėmis 🍓

Keksiukų tešlai:

50 g migdolų miltų

100 g cukraus

120 g +80 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena“

1 a.š. druskos

1 a.š. kepimo miltelių

1/2 kepimo sodos

kiaušinis

100 g alyvuogių aliejaus

100 g pieno

30 g apelsinų sulčių

1/2 a.š. migdolų ekstrakto

1 a.š. vanilės ekstrakto

Kremui ir papuošimui

150 g šviežių uogų (aviečių, braškių ir/arba gervuogių)

100 g nesūdyto sviesto

150 g miltelinio cukraus

1 a.š. vanilės ekstrakto

žiupsnelis druskos

 

Paruošimas

Kepame keksiukus
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pasiruoškite keksiukų skardą (12 vnt.) ir kepimo formeles.
  2. Migdolu miltus, kvietinius miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir sodą sumaišykite didesniame inde.
  3. Mažseniame inde suplakite kiaušinius, alyvuogių aliejų, pieną, apelsinų sultis, migdolų ir vanilės ekstraktus. Suplikte į sausų ingredientų indą, išmaišykite.
  4. Tolygiai padalinkite tešlą į 12 formelių, užpildydami 3/4 formelės tūrio. Kepkite 20-25 minutes, kol keksiukai gražiai apskrus. Ar keksiukai iškepę patikrinkite su mediniu iešmeliu.
  5. Išėmus iš orkaitės leiskite atvėsti. Tuomet papuoškite kremu.
Kremas
  1. Uogas pertrinkite per sietelį, kad neliktų kauliukų. Į uogų skystį sudėkite patirpintą sviestą, miltelinį cukrų, druską ir vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos purios masės.
  2. Padenkite mase keksiukų viršų ir papuoškite uogomis.

Susiję produktai:

Komentarai