Kepiniai su VISO GRŪDO kvietiniais miltais | Malsena Kepiniai su VISO GRŪDO kvietiniais miltais | Malsena
LT
EN

Receptai

Kepiniai su VISO GRŪDO kvietiniais miltais

Iš šios tešlos duona ir bandelės kepamos pridedant įvairių priedų – džiovintų vaisių, riešutų ar prieskonių.

Pagrindinė tešla

Sudėtis

350 g vandens;
300 g viso grūdo kvietinių miltų (taip pat galima naudoti „Spelta“ kvietinius miltus);
200 g kvietinių miltų (550 D);
10 g šviežių mielių;
10 g druskos.

Paruošimas

Mieles ištrinti su miltais, po to, sudėti druską ir įpilti vandens. Minkyti tešlą rankomis apie 30 min. (maišytuvu apie15 min.), kol tešla taps tolygi ir elastinga. Į paruoštą masę suberti pasirinktus priedus (žr. žiemiau) ir dar minkyti apie 5-7 min. rankomis (apie 3 min maišytuvu), kol priedai vienodai pasiskirstys.

Paruošimas

Nr. 1. Duona su abrikosais ir avižomis

Pagrindinė tešla;
200 g stambiai pjaustytų džiovintų abrikosų;
80 g avižinių dribsnių (kepaliuko apibarstymui).

Paruošimas

Paruoštą tešlą susukti į rutulį, įdėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 70 min. kambario temperatūroje (20°C). Po to, suformuoti kepaliukus ir kildyti dar valandą. Kepti 220ºC temperatūroje 15 min., didesnius kepaliukus – 25 min.

Nr. 2. Duona su džiovintomis slyvom ir kardamonu

Pagrindinė tešla;
100 g džiovintų slyvų;
4 v.š. romo;
¼ a.š. šviežiai malto kardamono.

Paruošimas

Paruoštą tešlą susukti į rutulį, įdėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 1 val. 45 min. kambario temperatūroje (20°C). Po to, suformuoti kepaliukus ir kildyti dar valandą. Kepti 220ºC temperatūroje 25 – 30 min.

Nr. 3. Pynės su sezamu

Pagrindinė tešla;
50 g sezamo sėklų pabarstymui.

Paruošimas

Minkyti 45 minutes. Paruoštą tešlą susukti į rutulį, įdėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 65 min. kambario temperatūroje (20°C). Po to, suformuoti pynutes (po 70 g), apibarstyti sezamo sėklomis ir kildyti dar 45 min. Kepti 220ºC temperatūroje 12 – 15 min.

Nr. 4. Bandeles  su aguonomis

Pagrindinė tešla;
50 g aguonų pabarstymui.

Paruošimas

Minkyti 45 minutes. Paruoštą tešlą susukti į rutulį, įdėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 65 min. kambario temperatūroje (20°C). Po to, suformuoti bandeles, apibarstyti aguonomis ir kildyti dar 45 min. Kepti 220ºC temperatūroje 10 – 12 min.

Susiję produktai:

Komentarai