Iš šios tešlos duona ir bandelės kepamos pridedant įvairių priedų – džiovintų vaisių, riešutų ar prieskonių.
Sudėtis
350 g vandens;
300 g viso grūdo kvietinių miltų (taip pat galima naudoti „Spelta“ kvietinius miltus);
200 g kvietinių miltų (550 D);
10 g šviežių mielių;
10 g druskos.
Paruošimas
Mieles ištrinti su miltais, po to, sudėti druską ir įpilti vandens. Minkyti tešlą rankomis apie 30 min. (maišytuvu apie15 min.), kol tešla taps tolygi ir elastinga. Į paruoštą masę suberti pasirinktus priedus (žr. žiemiau) ir dar minkyti apie 5-7 min. rankomis (apie 3 min maišytuvu), kol priedai vienodai pasiskirstys.
Nr. 1. Duona su abrikosais ir avižomis
Pagrindinė tešla;
200 g stambiai pjaustytų džiovintų abrikosų;
80 g avižinių dribsnių (kepaliuko apibarstymui).
Paruošimas
Paruoštą tešlą susukti į rutulį, įdėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 70 min. kambario temperatūroje (20°C). Po to, suformuoti kepaliukus ir kildyti dar valandą. Kepti 220ºC temperatūroje 15 min., didesnius kepaliukus – 25 min.
Nr. 2. Duona su džiovintomis slyvom ir kardamonu
Pagrindinė tešla;
100 g džiovintų slyvų;
4 v.š. romo;
¼ a.š. šviežiai malto kardamono.
Paruošimas
Paruoštą tešlą susukti į rutulį, įdėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 1 val. 45 min. kambario temperatūroje (20°C). Po to, suformuoti kepaliukus ir kildyti dar valandą. Kepti 220ºC temperatūroje 25 – 30 min.
Nr. 3. Pynės su sezamu
Pagrindinė tešla;
50 g sezamo sėklų pabarstymui.
Paruošimas
Minkyti 45 minutes. Paruoštą tešlą susukti į rutulį, įdėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 65 min. kambario temperatūroje (20°C). Po to, suformuoti pynutes (po 70 g), apibarstyti sezamo sėklomis ir kildyti dar 45 min. Kepti 220ºC temperatūroje 12 – 15 min.
Nr. 4. Bandeles su aguonomis
Pagrindinė tešla;
50 g aguonų pabarstymui.
Paruošimas
Minkyti 45 minutes. Paruoštą tešlą susukti į rutulį, įdėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 65 min. kambario temperatūroje (20°C). Po to, suformuoti bandeles, apibarstyti aguonomis ir kildyti dar 45 min. Kepti 220ºC temperatūroje 10 – 12 min.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku