Artėjant gražiausiai pavasario šventei Velykoms, siūlome išbandyti KitchenJulie citrininį keksą be pieno produktų! Šis keksas su karamelizuotais migdolais neabejotinai taps Jūsų šventinio stalo puošmena ir pasididžiavimu!
Tešlai
Glaistui
Papuošimui
Kepimo forma
Apvali kepimo forma: 20 – 22cm skersmens. Kepant didesnėje kepimo formoje pyragas bus plokštesnis, o jo kepimo laikas, taip pat kaip ir naudojant kekso formą – trumpesnis.
Šią tešlą taip pat galima kepti kekso formoje, tik tokiu atveju sutrumpės kepimo laikas, pradėkite tikrinti po 35 – 40 minučių.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki kol padvigubės. Atskirai sumaišyti miltus su maltais migdolais, druska bei kepimo milteliais. Į kiaušinių masę supilti kokosų aliejų, vanilę, aguonas bei citrinų sultis ir atsargiais švelniais judesiais išmaišyti. Įmaišyti miltų masę.
Tešlą supilti į aliejumi išteptą apvalią kepimo formą. Pašauti į 180 C orkaitę (arba 160 C konvekcinėje su ventiliatoriumi) ir kepti apie 50 minučių arba kol į tešlą įbestas ir ištrauktas pagaliukas bus su vos keliais trupiniais, bet ne šlapias. Iškepusį ir atvėsusį pyragą sulaistyti 80 ml citrusų sulčių iš abiejų pusių.
Su likusiomis sultimis paruošti glaistą, kuriam galima naudoti arba nerafinuoto rudojo cukraus pudra (tai jums padės padaryti galingas mikseris) ir/arba balto cukraus pudrą. Į sultis maišyti tiek cukraus pudros, kol gausis tirštas glaistas. Juo apipilti keksą ir leisti apdžiūti. Su ruduoju cukrumi paruoštas glaistas bus rusvas, o su įprasta cukraus pudra – baltas.
Migdolus nuplaukite nuo nešvarumų ir pakepinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje kol taps kvapnūs ir paruduos. Apipilkite klevų sirupu ir užberkite jūros druskos, maišydami pakaitinkite dar porą minučių, kol sirupas sukietės. Migdolus perkelkite ant kepimo popieriaus arba lėkštutės ir leiskite atvėsti. Paragaukite kol dar šilti – jei trūksta druskos, pasūdykite šiek tiek daugiau. Migdolais pyragą puoškite kol glaistas neišdžiūvęs, kad priliptų.
Skanaus!
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku