Krekeriai su žalumynais | Malsena Krekeriai su žalumynais | Malsena
LT
EN

Receptai

Krekeriai su žalumynais

Krekeriai su žalumynais? Tikrai puikus derinys! Šie išskirtiniai atrodantys krekeriai ne tik papuoš jūsų pavasarišką stalą, bet ir bus puiki užkandžio arba duonos alternatyva.

Krekerių tešlai
  • 150 g Malsenos „Ekstra“ kvietinių miltų
  • 75 g smulkino parmezano sūrio
  • 2 v.š. malto rozmarino
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 40 g nesūdyto sviesto (kambario temperatūros)
Papuošimui

Įvarių šviežių arba džiovintų žolelių, nesmulkintai lapeliais: rozmarinų, čiobrelių, raudonėlių, levandų.

Paruošimas

  1. Sumaišykite miltus, maltą rozmariną, druską ir pipirus, tuomet sudėkite kambario temperatūros sviestą ir sutrinkite iki trapios masės. Jei masė itin biri ir visai nelimpa, įpilkite šiek tiek vandens. Pradėkite nuo pusės arbatinio šaukštelio (tešla neturėtų būti itin lipni).
  2. Gautą masę dėkite ant maistinės plėvelės ir suplokite į kuo lygesnį lakštą. Apdenkite maistine plėvele ir švelniai prispauskite rankomis. Perkelkite į šaldymo kamerą 1 valandai, kad susitingtų.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 190-200 laipsnių.
  4. Ištraukite tešlos paplotį iš šaldiklio. Nuimkite viršutinę plėvelę ir palikdami didesnius tarpus išdėliokite žolelių lapelius. Dėliodami apgalvokite, kokiais atstumais ir kokios formos sausainius formuosite, nes žolelės turėtų atsidurti jų viduryje. Kad žolelės priglustų prie paviršiaus, apdenkite kepimo popieriumi ir švelniai pakočiokite kočėlu. Krekeriams formuoti naudokite specialias sausainių formeles ar stiklinę aštresnėmis briaunomis. Likusią tešlą vėl kočiokite į lakštą, sudėkite žoleles ir apdengę kepimo popieriumi bei prispaudę, vėl formuokite krekerius. Kartokite, kol nebeliks tešlos.
  5. Suformuotus krekerius perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 10-15 minučių, kol kraštai gražiai apskrus. Iškepus leiskite atvėsti, kad sukietėtų.

Susiję produktai:

Komentarai