Viena iš 2021-ųjų metų kepinių tendencijų – hibridiniai kepiniai, būtent tokie ir yra krufinai (angl. cruffins) – kruasanų ir mufinų hibridai.
Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, 60 g lydyto pravėsinto sviesto. Įtarkuokite apelsino žievelę, įdėkite druską, įsijokite miltus bei mieles. Šią tešlą minkykite keletą minučių.
Pabarstykite tešlos paviršių miltais, apdenkite dubenį maistine plėvele bei rankšluosčiu. Palaikykite tešlą šiltoje namų vietoje apie 4 valandas arba kol tešlos tūris padvigubės. Po kildinimo pamiltuokite stalo paviršių miltais ir išverskite tešlą ant jo. Suminkykite tešlą ir padalinkite ją į 6 lygias dalis.
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną stačiakampį. Kiekvieną stačiakampį ištepkite lydytu sviestu bei pabarstykite cukrumi, cinamonu. Tvirtai susukite stačiakampį į ragelius, pradėdami nuo siauriausios vietos. Susuktą ragelį padalinkite į dvi lygias dalis, pjaunant išilgai. Turite gauti dvi lygias bei ilgas tešlos juosteles. Šias tešlos juosteles susukite taip, kad gautumėte sraigės namelio raštą. Likusį kraštelį pakiškite po susuktu krufinu. Kiekvieną krufiną sudėkite į riebalais pateptą skardą, skirtą keksiukams. Iš paruoštos tešlos turėtumėte gauti 12 krufinų. Leiskite jiems pakilti dar apie 30-60 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepkite apie 15-18 minučių vidurinėje orkaitės lentynoje. Dar šiltus krafinus ištraukite iš formelių ir pavoliokite cukruje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku