Kūčiukai su viso grūdo dalių miltais ir kanapių sėklomis | Malsena Kūčiukai su viso grūdo dalių miltais ir kanapių sėklomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Kūčiukai su viso grūdo dalių miltais ir kanapių sėklomis

Norintiems nustebinti artimuosius Kūčių vakarą siūlome išbandyti kitokį kūčiukų receptą.

  • 2 g druskos
  • 55 g kanapių sėklų
  • 50 g aliejaus

Paruošimas

  1. Į dubenį supilkite kambario temperatūros vandenį ir likusius produktus tokia tvarka: mielės, cukrus, miltai, aguonos, druska ir kanapių sėklos. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite aliejų ir išminkykite tešlą, kol ji nebelips prie rankų ar prie indo šonų.
  2. Tešlą palikite pastovėti šiltai bent 2 val., uždengę skepeta.
  3. Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Atpjaukite piršto storio tešlos juostelę ir kočiokite rankomis, kol suformuosite virvelę. Supjaustykite ją maždaug 2 cm dydžio gabaliukais, pabarstykite miltais ir dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Gabaliukus dėkite 1 cm atstumu vienas nuo kito.
  4. Uždengę skepeta palikite pakilti 30 min. ar 1 valandą.
  5. Kepkite iki 220° C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min.

Susiję produktai:

Komentarai