Lipnus meduolinis pyragas su kreminio sūrio kepurėle | Malsena Lipnus meduolinis pyragas su kreminio sūrio kepurėle | Malsena
LT
EN

Receptai

Lipnus meduolinis pyragas su kreminio sūrio kepurėle

Paminėjus meduolinius pyragus dauguma iškart pagalvos apie Kalėdas, o nosį pakutens sodrus imbiero, kardamono ar cinamono kvapo prisiminimas. Tačiau, priešingai nei manome, meduoliniai pyragai gali būti ne vien žiemos švenčių desertas.

Ingredientai:
  • 200 g sviesto
  • 2 valgomi šaukštai melasos (jeigu turite)
  • 225 g medaus
  • 2 a. š. vanilės pastos (jeigu turite)
  • 220 g rudojo cukraus
  •  kiaušiniai, lengvai paplakti
  • 240 g pieno
  • 350 g kvietinių miltų
  • 2 a. š. sodos
  • 1 a. š. tarkuoto imbiero
  • ¼ a.š . druskos
  • 1 a. š. cinamono (arba meduolių prieskonių mišinio)
Kreminio sūrio kepurėlei:
  • 250g kreminio sūrio
  • 100 g cukraus pudros
  • pusės citrinos sulčių

Paruošimas

Gaminimo eiga
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Pasiruoškite kvadratinę formą. Įklokite kepimo popierių taip, kad krašteliai būtų šiek tiek ilgesni nei kepimo formos kraštas. Ištepkite popierių sviestu ar aliejumi.
  3. Išlydykite sviestą, melasą, medų, vanilę, cukrų. Kaitinkite tol, kol ištirps cukraus kristalai. Leiskite masei atvėsti.
  4. Kitame inde sumaišykite pieną bei kiaušinius. Supilkite šią masę į sviesto-cukraus masę.
  5. Miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną išsijokite į sviesto ir cukraus mišinį. Maišykite tol, kol masė susijungs ir taps vientisą.
  6. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 40-45 minutes.
  7. Leiskite pyragui pilnai atvėsti formoje.
Kremas
  • Į dubenį sudėkite kreminį sūrį bei cukraus pudrą. Su rankiniu plakikliu plakite tol, kol masė taps tiršta ir puri. Įspauskite citrinos sultis, įmaišykite.
  • Kai pyragas bus pilnai atvėsęs – tepkite kremą šaukštu arba peiliu.

Susiję produktai:

Komentarai