Lipnus meduolinis pyragas su kreminio sūrio kepurėle
Paminėjus meduolinius pyragus dauguma iškart pagalvos apie Kalėdas, o nosį pakutens sodrus imbiero, kardamono ar cinamono kvapo prisiminimas. Tačiau, priešingai nei manome, meduoliniai pyragai gali būti ne vien žiemos švenčių desertas.
Ingredientai:
200 g sviesto
2 valgomi šaukštai melasos (jeigu turite)
225 g medaus
2 a. š. vanilės pastos (jeigu turite)
220 g rudojo cukraus
kiaušiniai, lengvai paplakti
240 g pieno
350 g kvietinių miltų
2 a. š. sodos
1 a. š. tarkuoto imbiero
¼ a.š . druskos
1 a. š. cinamono (arba meduolių prieskonių mišinio)
Kreminio sūrio kepurėlei:
250g kreminio sūrio
100 g cukraus pudros
pusės citrinos sulčių
Paruošimas
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Pasiruoškite kvadratinę formą. Įklokite kepimo popierių taip, kad krašteliai būtų šiek tiek ilgesni nei kepimo formos kraštas. Ištepkite popierių sviestu ar aliejumi.
Išlydykite sviestą, melasą, medų, vanilę, cukrų. Kaitinkite tol, kol ištirps cukraus kristalai. Leiskite masei atvėsti.
Kitame inde sumaišykite pieną bei kiaušinius. Supilkite šią masę į sviesto-cukraus masę.
Miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną išsijokite į sviesto ir cukraus mišinį. Maišykite tol, kol masė susijungs ir taps vientisą.
Supilkite tešlą į formą ir kepkite 40-45 minutes.
Leiskite pyragui pilnai atvėsti formoje.
Kremas
Į dubenį sudėkite kreminį sūrį bei cukraus pudrą. Su rankiniu plakikliu plakite tol, kol masė taps tiršta ir puri. Įspauskite citrinos sultis, įmaišykite.
Kai pyragas bus pilnai atvėsęs – tepkite kremą šaukštu arba peiliu.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku