Maisto tinklaraščio Cukrinis avinėlis autorės namuose nei vienos Velykos neprabėga be mielinių kepinių – nostalgiškų, jaukių, nepaprastai skanių ir, svarbiausia, lengvai iškepamų. Vienos mėgstamiausių yra mielinės Velykų pynutės. Bertos močiutė jas kepdavo su aguonomis, mama mėgsta su lengvu cukraus pudros glajumi.
Na o jai patinka žaismingesnė jų improvizacija – su šokoladiniais saldainiais ir spalvotais pabarstukais. Tai pynutės, kurios gardžiausios ką tik iškeptos, vos tik ištrauktos iš orkaitės. Be galo minkštos ir purios viduje, o išorėje – lengvai apskrudusios.
- 4 puodeliai Malsena “Karališkų” kvietinių miltų;
- 7 g sausų mielių;
- 100 g sviesto;
- 1 puodelis pieno;
- ½ puodelio cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- Šiek tiek spalvotų pabarstukų;
- Keli spalvoti šokoladiniai saldainiai.
- Pirmiausia, ruošiame tešlą. Į puodą supilame pieną bei sudedame sviestą – ant nedidelės kaitros vis pamaišant išlydome sviestą piene.
- Į dubenį beriame 2 puodelius miltų, mieles, cukrų, taip pat įmušame kiaušinius bei supilame pieno bei sviesto mišinį. Išmaišome.
- Į tešlą supilame likusius miltus, gerai išmaišome ir minkome. Minkome ilgiau, kad tešla taptų elastinga ir minkšta.
- Išminkius tešlą, iš jos formuojame kamuolį ir dedame jį į dubenį. Uždengiame rankšluostuku ir paliekame valandai kitai, kad tešla iškiltų.
- Iškilusią tešlą padaliname į šešias – aštuonias dalis. Kiekvieną dalį padaliname dar perpus.
- Iš į dvi dalis padalintų tešlos dalių suformuojame 25 – 30 cm ilgio volelius. Juos supiname į pynę ir suformuojame apskritimą.
- Paruoštas pynes ištepame kiaušinio plakiniu, dedame ant jų po kelis šokoladinius saldainius ir pagardiname pabarstukais.
- Paruoštas pynes kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min., kol pynės pradės lengvai apskrusti.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku