Mielinis Velykų pyragas | Malsena Mielinis Velykų pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Mielinis Velykų pyragas

Tegul pavasarinėmis gėlėmis puošto šventinio stalo akcentu šiemet tampa ne tik dailieji margučiai, bet ir su meile keptas mielinis Velykų pyragas. 🥮️🐤 Dekoruokite jį saldžiu glajumi ar smulkiais žiedeliais.

Jums reikės:
  • 1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
  • 400 ml pieno;
  • 50 g presuotų mielių;
  • 220 g sviesto;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 kiaušinis plakiniui (pyragui aptepti);
  • 220 g cukraus;
  • 10 g druskos;
  • 20 g vanilinio cukraus.

Paruošimas

Mieles ir 50 g cukraus ištirpinti 200 ml pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės iškils. Po to, supilti likusį pieną ir 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.

Sumaišyti likusį kiekį cukraus su kiaušiniais, išlydyti sviestą ir viską supilti į pakilusią tešlą. Įberti

likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išmaišyti maišytuvu. 5 min. maišyti 1 greičiu ir 10 min. – 2 greičiu, kol tešla nebelips prie dubens sienelių. Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, tešla gali būti skystoka, tuomet galima papildomai įberti miltų.

Iš paruoštos tešlos suformuoti norimo dydžio kepaliukus arba vieną didelį pyragą, kildyti šiltoje vietoje, kol padidės dvigubai (patikrinti galima atsargiai paspaudus pirštu tešlos paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai pyragas dar kyla, jeigu duobutė liko ilgam, vadinasi tešla reikiamai pakilo. Aptepti suformuoto pyrago paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti 200°C, kol apskrus, tada pamažinti temperatūrą iki 180°C. Kepti 1-1,5 val. priklausomai nuo kepaliukų dydžio, jeigu maži – apie valandą, jeigu vienas didelis – ne mažiau kaip 1,5 val.

Iškeptą pyragą ar pyragus papuošti pasirinktais priedais ar glajais.

Mielinis Velykų pyragas

Susiję produktai:

Komentarai