„Klasikinis itin lengvai pagaminamas, gaivus ir burnoje tirpstantis vyšnių pyragas, kuris puikiai papuoš jūsų šventinius stalus ir nė neabejoju, kad taps favoritu! ❤️ Vaikystėje su močiute nuolat kepdavome pyragus, kaip šiai dienai pamenu, kad ji visuomet rinkdavosi „Malsena“ ekstra kvietinius miltus, visuomet sakydavo jog šie – geriausi, smulkučiai it mažos kruopelytės!“
Profesionali virtuvės šefė Goda Jukna
160 g sviesto
160 g cukraus
1 v.š. vanilės pastos
1 a.š migdolų ekstrakto
4 vidutiniai kiaušiniai
150 g graikiško jogurto
260 g ekstra kvietinių miltų „Malsena“
2 a.š. kepimo miltelių
300 g šaldytų arba šviežių vyšnių
200 ml 35% riebumo grietinėlės
4 v.š. cukraus pudros
110 g maskarponės sūrio
Šlakelis citrinos, druskos pagal skonį.
Šaldytas vyšnias atitirpinkite ir nupilkite atsiradusį skystį. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, vanile, migdolų ekstraktu ir cukrumi kol masė taps puri. Į masę po vieną įmuškite kiaušinius, palaukdami kol šie gerai išsiplaks. Paskutinį eilėje išplakame graikišką jogurtą, neperplakite!
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Maišant mentele atsargiai sujunkite skystą su biria tešla, nepermaišykite – tešla turėtų būti gana tiršta. Tuomet sudekite nusunktas vyšnias į tešlą, viską dar sykį lengvai permaišykite, o tuomet viską sukrėskite į sviestu ir miltais perteptą kepimo skardą. Pyragą šaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 60 minučių vis patikrindami mediniu pagaliuku storiausią pyrago dalį. Jei pagaliukas sausas ir neapsivėlęs trupiniais vadinasi jis iškepęs!
Iškepusį pyragą atvėsinkite bent kelias valandas, o tuo tarpu pasigaminkite maskarponės pertepimą!
Pertepimui šaltą grietinėlę supilame į plakimo indą, dedame cukraus pudrą ir viską plakame ant vidutinio greičio kol pamatome kylančius burbuliukus. Tuomet sudedame maskarponės sūrio kremą ir plakame kol masė stabilizuojasi ir tampa blizgi. Gautą kremą tepame ant atvėsusio pyrago, gardiname vyšniomis ir migdolų drožlėmis. Skanaus! 🍒
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku