Apie šį unikalų tradicinį receptą mums priminė #PavasarisAntStalo konkurso laimėtoja Loreta. Pyragas vadinamas „skenduoliu“ dėl kiek netikėto paruošimo būdo – lažinamės, pyrago taip dar nesate kepę! Įsitikinkite patys 🧐.
Ištirpinkite margariną (neužvirinkite), palikite šiek tiek atvėsti.
Sumaišykite visus skystus ingredientus.
Miltus išberkite ant švaraus stalviršio ir suformuokite šulinį. Į šulinio vidų supilkite skystuosius ingredientus ir sumaišykite su miltais. Šią masę išminkykite. Tešla gausis kietoka.
O dabar įdomioji dalis! Tešlą dėkite į vandeniu sudrėkintą marlę ir panardinkite į drungną vandenį (puikiai pasitarnaus kibiras). Praėjus maždaug vienai valandai tešla turėtų pati iškilti į paviršių.
Kai taip nutiks, pabarstykite stalą miltais ir dėkite iš marlės ištauktą tešlą, padalinkite ją į dvi lygias dalis. Jas iškočiokite į du kepimo skardos dydžio lakštus.
Apatinį lakštą patepkite džemu/uogiene, uždėkite ant viršaus antrąjį lakštą ir lengvai paspauskite, kad suliptų.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių, kol paviršius gražiai apskrus.
Iškepus leiskite atvėsti ir apibarstykite cukraus pudra.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku