Moliūgų duona | Malsena Moliūgų duona | Malsena
LT
EN

Receptai

Moliūgų duona

Siūlome dar vieną būdą, kaip išradingai panaudoti rudens gerybes, tai – moliūgų duona! Neišsigąskite, iš miltinio mišinio duoną be vargo išsikeps net ir nepatyrę kepėjai.

Dviems kepaliukams arba vienam dideliam kepalui:

* Vandens prireiks šiek tiek mažiau nei yra nurodyta ant pakuotės esančiame recepte, kadangi naudojame moliūgų tarkį.

Paruošimas

  1. Mišinį ir mieles suberti į dubenį. Maišant įpilti vandenį ir gerai išminkyti rankomis (apie 5 minutes) arba spiraliniu maišytuvu (pradžioje 1-u greičiu, kol neliks sausų miltų, tada 2-3 minutes 2-u greičiu, kol tešla taps vienalytė). Tešla gausis kietoka, bet suskystės sudėjus tarkį.
  2. Sudėti ir išmaišyti moliūgų tarkį.
  3. Suminkius tešlą, ant miltais pabarstyto stalo rankomis suformuoti vieną didelį arba du mažesnius kepaliukus, kuriuos įdėti į kepimo popieriumi išklotas arba aliejumi išteptas formeles.
  4. Suformuotus duonos kepaliukus apie 40 minučių kildyti iki 30-35ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje (arba 1,5-2 valandas, laikant kambario temperatūroje).
  5. Iškilus tešlai, formeles su pusgaminiais išimti iš orkaitės, įkaitinti ją iki 200°C temperatūros, tada formeles su pusgaminiais sudėti atgal ir kepti apie 40-45 minutes, kol duona įgaus gražią rusvą spalvą.
  6. Iškepusią duoną išimti iš formelės ir nupurkšti plutą vandeniu, arba tiesiog apglostotyti duoną vandenyje sudrėkintais delnais, kad plutelė suminkštėtų. Uždengti duoną skepeta ar rankšluosčiu ir palikti ataušti.

Susiję produktai:

Komentarai