Didesniame inde užpilkite 8 grūdų dribsnius verdančiu vandeniu. Apdenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti 15 min. Kol vanduo dar šiltas, įmaišykite sausas mieles ir palikite pastovėti dar 5 min.
Suberkite cukrų ir druską, supilkite jogurtą – išmaišykite. Į gautą masę vieną po kitos įmaišykite visas tris stiklines miltų. Tešla gausis gan kieta, ją dar paminkykite 5-10 min. rankomis arba elektrine maišykle (naudokitės antgaliais, skirtais tešlos minkymui).
Leiskite tešlai atsistovėti apie 10 min.
Atsistovėjusią tešlą iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki 1.5 cm storio lakšto. Naudodamiesi apvalia sausainių formele ar apversta stikline/puodeliu iškirskite tešloje skritulius. Nepanaudotas tešlos dalis iš naujo iškočiokite ir išspauskite skritulius. Kartokite, kol neliks tešlos.
Paėmę nedielę saujelę manų jais pabarstykite kepimo skardą. Skrituliukus sudėkite ant kepimo skardos. Šiek tiek pasukiokite skardą, kad skritulių pagrindas ir apatiniai šonai geriau pasidengtų manais. Apdenkite švariu drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite bandelėms pakilti apie 1 val. šiltesnėje vietoje.
Patepkite aliejumi ir iki vidutinio kaitrumo įkaitinkite keptuvę. Bandeles kepkite 5-7 min., tuomet apverskite ir pakepkite dar tiek pat (iš viso apie 12 min.). Jei norite, bandeles galite kepti ir iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, apie 15 min.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku