3 valgomi šaukštai paruošto (išrūgusio) raugo;
1 stiklinė viso grūdo ruginių miltų;
1 stiklinė kvietinių miltų („Malsena“ 550 D);
1 kiaušinis;
1 šaukštas cukraus;
2 stiklinės vandens;
prieskoniai (pagal skonį).
1 svogūnas;
1 kubelis sultinio;
1 šaukštas kvietinių miltų;
2 stiklinės pieno.
Raugą, viso grūdo ruginius, kvietinius miltus, kiaušinį, cukrų ir prieskonius (pavyzdžiui, juodieji pipirai, česnakinė druska, viduržemio jūros prieskoniai) sudėti į dubenį, maišant supilti vandenį ir gautą tešlą gerai išmaišyti iki grietinėlės tirštumo masės. Blynus kepti aliejuje, kol gražiai apskrus.
Padažas: smulkiai supjaustytą svogūną apkepinti aliejuje, trupinant įberti 1 kubelį mėgstamo sultinio, įberti 1 šaukštą kvietinių miltų, gerai pamaišyti ir įpilti dvi stiklines pieno. Maišyti kol užvirs ir sutirštės. Patiekti kartu su iškeptais blyneliais.
Skanaus!
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku