Obuolių ir mėlynių trupiniuotis – Crumble | Malsena Obuolių ir mėlynių trupiniuotis – Crumble | Malsena
LT
EN

Receptai

Obuolių ir mėlynių trupiniuotis – Crumble

Jūsų dėmesiui, obuolių ir mėlynių trupiniuotis – Crumble. Tokį obuolinį tinklaraščio ir kulinarinės knygos „KitchenJulie“ autorei Julijai Steponavičiūtei vaikystėje kepdavo močiutė, todėl šis desertas jos širdyje turi ypatingą vietą. Paprastas, greit pagaminamas, bet labai gardus ir jaukus kepinys, ypač Kalėdų laikotarpiu.

Ingredientai trupiniams
  • 250 g „Malsena“ Ekstra kvietinių miltų
  • 150 g šalto sviesto
  • 100 g cukraus
  • Žiupsnio druskos
Obuolių ir mėlynių sluoksniui
  • 5 didelių rūgščių obuolių (naudojant traškius obuoliai išlaikys savo formą; naudojant lietuviškus, pvz.: antaninius, obuoliai sukris į minkštą masę – abu variantai tinkami)
  • 1 stiklinės (250 ml) mėlynių
  • 2 šaukštų cukraus
  • Šlakelio vanilės ekstrakto arba vanilės sėklų pastos
  • Šaukštelio cinamono
Patiekti
  • Ledų arba plaktos grietinėlės

Paruošimas

  1. Miltus sumaišyk su druska ir cukrumi, Įpjaustyk šaltą sviestą. Rankomis formuok smulkius trupinius. Dėk į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
  2. Obuolius nulupk ir įpjaustyk į prikaistuvį. Suberk mėlynes, cukrų, įpilk vanilės ekstrakto bei cinamono. Kaitink ant nedidelės kaitros kol vaisiai šiek tiek suminkštės, apie 10 min. Perkelk į kepimo indą ir palik atvėsti.
  3. Ant atvėsusios masės suberk trupinius. Pašauk į 180 C orkaitę 35-40 min. Iškepus luktelk, kad pyragas kiek praauštų. Patiek šiltą su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Obuolių ir mėlynių trupiniuošio recepto video

Apple_and_bilberry_crumbleApple_and_bilberry_crumble-3Apple_and_bilberry_crumble-6Apple_and_bilberry_crumble-10

Apple_and_bilberry_crumble-11Apple_and_bilberry_crumble-13Apple_and_bilberry_crumble-19Apple_and_bilberry_crumble-20

Susiję produktai:

Komentarai