Obuolių pyragas su tešlos tinkleliu | Malsena Obuolių pyragas su tešlos tinkleliu | Malsena
LT
EN

Receptai

Obuolių pyragas su tešlos tinkleliu

Prasidėjus rudeniui ir pyragų kepimo sezonui, kviečiame išbandyti naują obuolių pyrago receptą! Gardus obuolių pyragas su tešlos tinkleliu ne tik pradžiugins jūsų artimuosius, bet ir puikiai tiks švęsti Pyragų dieną! 🥧🍎🍏

Tešlai Jums reikės
  •  350 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena“;
  • 20 g cukraus ;
  • 5 g druskos;
  • 200 g šalto sviesto;
  • 80-100 ml šalto vandens.
Obuolių įdarui Jums reikės
  • 10-12 vnt obuolų, vidutinio dydžio;
  • 100 g cukraus;
  • 2 šaukštai kvietinių miltų;
  • 1 arb. šaukštelis malto cinamono.

Pyrago aptepimui:

  • 1 vnt kiaušinio;
  • 1 šaukšto cukraus.

 

Paruošimas

  1.  Didesniame dubenyje  sumaišyti miltus, cukrų ir druską. Ant viršaus sutarkuoti atšaldytą sviestą.  Viską trinti tarp rankų  kol masė pavirs į smulkius trupinius. Tuomet supilti šaltą vandenį ir minkyti  kol visi ingredientai taps vientisa tešla. Padalinti tešlą į dvi  dalis, susukti į rutuliukus, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą bent 30 min.   (galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų).
  2. Obuolius nulupti, supjaustyti griežinėliais ir sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir miltais.
  3. Išimtą tešlą iš šaldytuvo 10-15 min palaikyti kambario temperatūroje.
  4. Stalą pabarstyti miltais. Iš vieno tešlos gabaliuko iškočioti apskritimo formos lakštą didesnį nei pasirinkta kepimo forma (tešla turėtų užlipti ant formos sienučių, receptas pritaikytas 20-24 cm skersmens formai). Gautą lakštą įtiesti į kepimo formą, kraštus tolygiai prispausti prie sienelių. Ant viršaus supilti obuolių įdarą, tolygiai paskirstyti. Antrą tešlos gabaliuką iškočioti truputį mažesnį nei pirmąjį ir supjaustyti 1,5-2 cm pločio juostelėmis. Jos dedamos ant pyrago viršaus ir perpinamos grotelių raštu. Pradėti pynimą nuo vidurio į šonus su ilgiausia juostele. Juostelių kraštus stipriai prispausti prie sienelių tešlos. Juostelės likutį nugnybti. Laisvą tešlos dalį, prispaustą prie sienelių, perlenkti į vidų ir gražiai suformuoti pyrago kraštelį. Prieš dedant kepti, viršų patepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukrumi.
  5. Pyragą kepti iki 180˚ C įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.orkaitės viduryje, kol paviršius taps gražios auksinės spalvos.

Skanaus!

Obuolių pyragas su tešlos tinkleliu viršuje Obuolių pyragas su tešlos tinkleliu viršuje

Susiję produktai:

Komentarai