100 g kvietinių miltų (550D);
60 g vandens;
2 g sausų mielių.
Vandenyje ištirpinti mieles, suberti miltus ir maišyti iki vientisos masės. Ruošinį kildyti 12-16 val. 21°C temperatūroje.
400 g kvietinių miltų (550D);
280 g vandens;
162 g tešlos ruošinio (Biga);
25 g alyvuogių aliejus;
9 g druskos;
4 g sausų mielių.
Į dubenį suberti miltus, druską, mieles, supilti vandenį ir maišyti buitiniu maišytuvu (1 greičiu) 3 min. iki vientisos masės. Po to, į ją sudėti tešlos ruošinį (bigą). Jei reikia, tešlos tirštumą reguliuoti įpilant vandens arba miltų. Nustatyti 2 maišiklio greitį ir maišant po truputį supilti aliejų. Maišyti 5-6 min. Tešlos temperatūra turi neviršyti 24°C. Paruoštą masę laikyti 2 val., po to, ją palankstyti ir laikyti dar 1 val. Tešlą padalinti į norimo dydžio gabaliukus, sudėti į miltais pabarstytą indą, jų paviršių apibarstyti miltais, uždengti plėvele ir laikyti 20 min. Po to, gabaliukus paminkyti rankose, suformuoti paplotėlį spaudžiant kraštukus. Sukant rankomis paplotėlį po truputį tempti, kol gausime ploną picos pado paplotėlį. Galima kočioti ir kočėlu.
Sudėti pasirinktus produktus ant parošto picos pado ir kepti krosnyje 320°C temperatūroje (orkaitėje 250°C), kol kraštukai apskrus.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku